Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Biblioteket i Lunde, var noe av det første skribenten la merke til, da hun skulle flytte til bygda.
Biblioteket i Lunde, var noe av det første skribenten la merke til, da hun skulle flytte til bygda.

Bevar Lunde bibliotek

Noe av det første gode Johanna Anjar la merke til i Lunde, var biblioteket. I dette innlegget skriver hun om hvorfor det bør investeres mer i bibliotek, framfor å legge ned.

Du leser nå et leserinnlegg. Det uttrykker innsenderens mening.

Da jeg først begynte å tenke på å flytte fra Bø til Nome, tok jeg en tur til Lunde.

Det var februar, gatene var fulle av sludd og snøblandet regn kom fra himmelen, så man kan trygt si at Lunde ikke viste seg fra sin beste side.

En god ting la jeg imidlertid merke til med en gang, det fine biblioteket midt i hjertet av Lunde. Senere besøk på biblioteket har bekreftet mitt førsteinntrykk. Biblioteket er kanskje lite, men her er det plass til boklån og avislesing, barseltreff, lekselesing og høytlesing, ja til og med stand-up.

Kunnskapsrike og trivelige bibliotekarer oppnår mye til tross for små ressurser. For de som trenger en bok eller bare vil sette seg ned en stund i fred og ro er biblioteket et opplagt sted.

Vi risikerer å miste alt dette for en besparelse på bare 200 000 kr, 30 kr per år per kommuneinnbygger.

I en tid hvor alt blir dyrere har vi ikke råd til å miste en av de få kostnadsfrie møteplassene som er igjen.

At driften fortsetter i Ulefoss hjelper lite for de som ikke har tilgang til egen bil, særlig barn og unge, som også rammes når barnehager og skoler får dårligere tilgang til biblioteket.

Samtidig synker leseferdigheten til norske femteklassinger og lesegleden blant femteklassinger er lavest av alle landene i PIRLS-undersøkelsen.

Med det i tankene bør vi investere mer i bibliotekene, ikke legge dem ned.

Johanna Anjar, Flåbygd