Hver uke er
95 barn innom
fotballfritids­ordningen
i Nome

Her får de servert lunsj, og det sosiale
er en svært viktig del av tilbudet

Maten leveres av Ulefoss Smakeverk

Ungdoms­trenerne spiser sammen med barna

Nome FFO har blitt en suksess der snart 100 barn i alderen 7 til 12 år, kommer rett fra skolen til felles lunsj og fotballtrening. 

Publisert Sist oppdatert

Midt i koronapandemien, vinteren 2021, lanserte Christoffer Darabi tilbudet om en fotball-SFO i Nome. 

Det som startet med cirka 30 deltagere har nå vokst til nærmere hundre. Alle som er med får nå lunsj fra kafeen Ulefoss smakeverk og treningsklær fra Telenor. 

–  Noen av suksessfaktorene for å komme der vi er i dag, har vært en lav deltakeravgift, satsning på ungdomstrenere og en fast ansettelsen av meg som idrettspedagog og trener, som har sørget for en god sportslig utvikling og kontinuitet i tilbudet over tid, sier Darabi. 

Etter mat, er det rett ut på banen for å spille fotball

Her er det lek, så vel som øving på teknikk og ballkontroll som står i fokus

Ungdomstrenere, som selv har deltatt på FFO, leder barna gjennom øvelser med stort fokus på lek og samhandling

FFO har fokus på fotball, men Darabi mener konseptet har overføringsverdi til andre aktiviteter

Trener Darabi, tror de har landet på et konsept som fungerer. Han retter en stor takk til alle som har bidratt til at det har vært mulig å utforme fritidstilbudet. 

– Vi er veldig glade for å ha fått på plass avtalen med Solbjørg og hennes gjeng på Ulefoss Smakeverk, og jeg tror det er stor stas at alle nå får treningsklær fra Telenor Extra. I tillegg så er vi heldige å få god støtte fra idrettslagene og Nome kommune, samt den lokale sparebankstiftelsen, som gjør dette mulig å gjennomføre. 

SAMMEN HAR DE GJORT DET MULIG: Idrettskonsulent i Nome kommune Oscar Emil Landa, Solbjørg Holter fra Ulefoss Smakeverk, Nome FFOs Christoffer Darabi, daglig leder i Sparebankstiftelsen Nome, Guri Ramtoft og USFs Frode Sannerholt.

Darabi tror FFO kan være en mal for andre som ønsker å få til et skolefritidstilbus. 

– Jeg mener det vi har fått til her har overføringsverdi til andre aktiviteter, og håper andre kan finne inspirasjon til å få til noe lignende, slik at vi får et bredt tilbud til de unge i Nome. 

Powered by Labrador CMS