Statsbudsjett 2025:

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid

– Man får ikke mye fylkes­veg for i under­kant av 23 millioner

– Mye bra på kultur, men statsbudsjettet skuffer på fylkesvei, sier fylkesordførere Sven Tore Løkslid.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er fornøyd med at regjeringen bevilger penger til mange gode kulturtiltak i Telemark, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

 Han er glad for at Teater Ibsen får 1,5 millioner til å styrke driften og opprettholde kunstnerisk aktivitet.

 – Dette er penger til ekstra turnévirksomhet i 2025, som betyr at enda flere i Telemark får anledning til å nyte gode teateropplevelser det neste året, sier Løkslid.

 Fylkesordføreren synes også det er gledelig at Grenland friteater får fem millioner kroner til «Teaterparken», nasjonalt senter for scenekunst i Porsgrunn.

Penger til Telemarkskanalen

Telemarkskanalen får fem millioner til rehabilitering og vedlikehold.

 – Dette er en av de store kulturskattene i Telemark, og Norge. Det er bra at regjeringen anerkjenner dette og øker bevilgningen med to millioner. Dette monner, sier Løkslid.

Skuffende om fylkesveg

Regjeringen har satt av 480,5 millioner til drift og vedlikehold på fylkesveg, noe som utgjør 22,6 millioner kroner for Telemark. Dette er for lite, mener fylkesordføreren.

– Regjeringen omtaler satsingen på fylkesveg som et kraftig løft, der pengene skal brukes til opprusting og fornying av vegnettet. Man får ikke mye fylkesveg for i underkant av 23 millioner. Når vi ser hvor store kostnader og konsekvenser en enkelthendelse som flommen i september kan påføre fylkesvegnettet trenger vi betraktelig mer enn dette, sier han.

Får belønningsmidler

Telemark fylkeskommune har søkt om belønningsavtale med staten for perioden 2025-2028, sammen med Skien kommune, Porsgrunn kommune og Siljan kommune. I budsjettet ligger det 96,4 millioner i belønningsmidler for 2025.

 

– Det er veldig bra at det ligger inne midler, og dette er i tråd med hva vi forventet. Vi har oppnådd gode resultater med belønningsavtale så langt, og nå ønsker vi å få på plass en mer langsiktig avtale som gir forutsigbarhet over tid. Vi forventer derfor at vi inviteres til forhandling om byvekstavtale etter at stortinget har vedtatt proposisjon om Bypakke Grenland fase to våren 2025.

Telemark får mindre i frie inntekter

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet en nominell vekst på landsbasis på 6,5 prosent. For Telemark fylkeskommune er anslaget på 5,8 prosent, altså lavere enn landsgjennomsnittet.

 

Powered by Labrador CMS