Benjamin Karlsen, Torkjell Fosli og Sondre Melås i Med Israel for fred (MIFF).

Vi står med Israel. Aldri mer 7. oktober

– Det er viktig å vise støtte til nasjonen Israel, som nå kjemper for sin eksistens, skriver Benjamin Karlsen, Torkjell Fosli og Sondre Melås.

Publisert Sist oppdatert

Du leser nå et leserinnlegg. Det uttrykker innsenderens mening.

Idag er det ett år siden terrorister iverksatte sitt brutale angrep på Israel. Det verste angrepet mot Jødene siden 2 verdenskrig. Mange mennesker ble mishandlet, drept på bestialsk måte, og ført bort i fangenskap. Mange av gislene som ble tatt er fortsatt i fangenskap, hvorav flere er drept.

I dag ett år senere kjemper Israel ikke bare mot en front, men mot terrorister på flere fronter. Kampen mot Hizbollah i sør Libanon nå, er en mye større trussel mot staten Israel. Etter fredsavtalen med Libanon i 2006 skulle sør Libanon vært et demilitarisert område, men isteden har terrororganisasjonen Hizbollah med hjelp av Iran, samlet enorme våpen lagre rettet mot Israel. Der deres eneste målet er å utslette staten Israel.

Vi står med Israel i denne vanskelige tiden. Israel som er det eneste demokratiet i Midtøsten, landet der Jøder, Kristne og Arabere har samme rettigheter.

Når terroristene frigir gislene og legger ned våpnene, da blir det fred.

Norge ble selv angrepet 9. April 1945. Vi ble som Israel tatt under angrep uten at vi var beredt. Det tok 5 år før krigen var over. Det er derfor viktig å vise støtte til nasjonen Israel, som nå kjemper for sin eksistens.

Benjamin Karlsen
Torkjell Fosli
Sondre Melås

Powered by Labrador CMS