Illustrasjonsfoto

Bevar bassenget på Dagsrud!

– Bassenget er fremdeles i relativt god stand. Ja, anlegget er gammelt, men det er ikke i seg selv et argument for å stenge, skriver Helge Apalnes og Jógvan Helge Gardar.

Du leser nå et leserinnlegg. Det uttrykker innsenderens mening.

I mange tiår har Nome kommune hatt et godt bassengtilbud på Dagsrud. Nå er det igjen bestemt at det skal stenges, uten at det finnes gode nok grunner til det, eller gode alternative tilbud andre steder. Det skaper ny usikkerhet for foreninger, skolen og dem som drifter bassenget. 

Bare de siste årene har kommunen kosta på flere utbedringer, og bassenget er fremdeles i relativt god stand. Ja, anlegget er gammelt, men det er ikke i seg selv et argument for å stenge. Investeringene som trengs for fortsatt drift, er mye mindre enn hva det vil koste å bygge nytt. Konsulentene sier at prislappen vil bli høy, men som vi har sett i tidligere saker er det ikke sikkert at de får rett i det.

Når det heller ikke finnes realistiske planer for å bygge nytt basseng, sier det seg selv at kommunen må jobbe med det den har. Skal Nome klare seg uten basseng, slik bare noen få andre kommuner i Telemark gjør? Skal skoleelever busses til Skien eller Bø? Det kan de selvfølgelig, men det er unødvendig så lenge det allerede finnes et brukbart basseng midt i Nome som kan drives videre, bare kommunen er villig til å ta kostnaden.

Ved nedleggelse vil bassengtilbudet falle helt bort for flere av gruppene som i dag bruker Dagsrud hver uke. Noen vil sikkert reise ut av kommunen for å bade, men for mange vil det bli for upraktisk. Bassenget er også en viktig del av tilbudet ved asylmottaket på Dagsrud, men vil nå falle vekk midt i driftsperioden.

Dersom det på sikt skal bygges nytt basseng i Nome, må det ligge på Dagsrud. Kommunen kan ikke legge enda et offentlig tilbud bak bomringen i Stoadalen, særlig når den ikke egentlig har råd til prosjektet. Det vil bare skape enda dårligere stemning mellom bygdene.

Helge Apalnes
Jógvan Helge Gardar

 

Powered by Labrador CMS