Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

ÅPENT SIDERI: Hans Olav Børte og Morten Espe ved Sideriet på Børte, har utviklet flere nye produkter og lokker med åpen gårdsbutikk i helgene fram mot jul.
ÅPENT SIDERI: Hans Olav Børte og Morten Espe ved Sideriet på Børte, har utviklet flere nye produkter og lokker med åpen gårdsbutikk i helgene fram mot jul.

Nye produkter fra prisbelønnede Sideriet

Sideriet på Børte har de siste dagene tappet og levert flere tusen liter edle sider-dråper til utsalgssteder rundt om i distriktet. Men fortsatt er det rikelig med varer i gårdsbutikken som holdes åpen i dagene frem mot jul.

Siden sist Kanalen skrev om Børte-bedriften, har de to sider-kameratene Hans Olav Børte og Morten Espe, utviklet flere nye produkter.

Ett av dem har fått navnet «Børtesider», og er en butikk-sider med alkoholprosent innenfor tillatt grense for det formålet.

Ett annet produkt er is-sideren «Norheim» som gjennomgår en litt annen prosess, ved at eplejuicen frysekonsentreres, og ender opp med en tykkere konsistens og en høyere alkoholprosent enn de øvrige.

Børte og Espe forteller at is-sideren er en type dessertvin som foreløpig er til salgs i gårdsbutikken.

Tok gull igjen

Sideren «Vassås» har fra før av gjort stor suksess, ikke minst etter hederlig omtale i VGs lørdagsmagasin, på sensommeren. Men ikke nok med det. Så sent som i november deltok Sideri-grunderne i konkurransen Sider Award i Bergen, hvor resultatet ble en topp-plassering, klassifisert som «Gull-standard».

Nå kan sider-kameratene Morten og Hans Olav fortelle at det vil bli åpent i gårdsbutikken i helgene fram til jul, pluss de tre siste dagene før julaften.

-Det hadde vi veldig god erfaring med i fjor, og håper på det samme i år. Sideren passer veldig godt til julematen, lover de to.