Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Lagkapteinene Synnøve Lie og Øystein Skårdal fra 10. trinn fortalte om innsatsen på fylkesturneringa i håndball, da ungdomstrinnet ble overrasket med feiring mandag morgen.
Lagkapteinene Synnøve Lie og Øystein Skårdal fra 10. trinn fortalte om innsatsen på fylkesturneringa i håndball, da ungdomstrinnet ble overrasket med feiring mandag morgen.

Slik ble fylkesmesterne overrasket mandag morgen

Før helgen ble Lunde 10-årige skole kåret til fylkesmestere i skoleturneringen i håndball. Mandag morgen ble de overrasket med feiring i kantina på skolen.

Torsdag ble det spilt skoleturnering i håndball i Skienshallen. Ungdomstrinnet ved Lunde 10-årige skole deltok med både jente- og guttelag. Her var spillere fra både 8., 9., og 10. trinn med.

Og Lunde-ungdommene imponerte i fylkesturneringen. For guttene gikk det helt til topps, og de kunne komme tilbake til skolen som fylkesmestere.

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret spanderte kake på lagene fra Lunde. Det var med spillere fra alle ungdomsskoletrinnene.

– Vi var bedre og spilte dritbra

Mandag morgen ventet rektor, lærere og ordføreren med kakefest i kantina da en ny skoleuke skulle starte. En stolt rektor, Anne Lindgren, takket elevene for innsatsen og ordfører, Bjørg Tveito Lundefaret, mente samspillet i turneringen var bra for miljøet.

– Og om noen år har ser vi kanskje noen fra Skade på landslaget, mente hun.

Kapteinene for de to Lunde-lagene fortalte sine medelever om turneringen.

Synnøve Lie fra 10. trinn fortalte at jentene røk ut i gruppespillet, men fikk stort skryt for mye bra spill.

Øystein Skårdal, som var kaptein for guttene, fortalte at laget vant alle kamper i gruppespillet.

– Så møtte vi Telemark Toppidrett i finalen. De trener jo på dette hver dag og burde vunnet, men vi var bedre og spilte dritbra, konstaterte han.

Dermed ble laget fylkesmestere.

Mathias Skogheim, Kamil Dawid Kubas, Alexander Skjeldal Waldenstrøm og Nanthapop Kaewman fra 9. trinn syntes det var stas og komme tilbake til skolen som fylkesmestere og de satte pris på kakefesten.

Stas å vinne for skolen

Mathias Skogheim, Kamil Dawid Kubas, Alexander Skjeldal Waldenstrøm og Nanthapop Kaewman, spiller alle på Skades gutter 14 til vanlig og var med på fylkesmesterlaget.

– Det var en lang dag, men veldig gøy, forteller guttene.

De forteller at de fikk bruke til skoletid til å trene sammen i forkant, og på torsdag hadde de skolefri for å delta i turneringen.

– Det var stas å vinne for skolen og veldig koselig å starte mandagen med kake, mente kompisene.

Og selvsagt ble det kake også på klassekamerater og lærere.