Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

annifrid øygarden_spar ulefoss_HD_bilde (2)

Annifrid (42) møter kundene med et smil og trives godt i sin nye rolle på Spar Ulefoss

Annifrid Øygarden (42), tok over som daglig leder på Ulefoss Senterets dagligvarebutikk i august. Hun er særlig opptatt av å ta vare på kundene og utvikle butikken.

Annifrid er født og oppvokst i Seljord, men gift med Torbjørn Øygarden fra Svenseid og har bodd i bygda siden 2012.

1. august tok hun over sjefsstolen på Spar Ulefoss, der hun har jobbet siden 2014.

– Jeg er egentlig utdannet hjelpepleier og drømte om å bli ambulansesjåfør. Men så har butikklivet vært en del av oppveksten, med en far som jobbet i butikk. Jeg har alltid likt serviceyrket, og det er her jeg føler meg hjemme, forteller hun.

Tøffe tider og hard konkurranse

På Ulefoss startet hun som frukt og grønt-ansvarlig på Spar, og etter hvert ble hun assisterende butikksjef, før muligheten til å ta over åpnet seg etter sommeren.

– Det er annerledes og selvsagt mer kontorarbeid og personalansvar, men jeg liker rollen veldig godt og er glad i utfordringer og lederskap.

Det siste året har både handelsnæring og kunder får kjenne på prisøkninger fra flere hold.
Tall fra SSB viser at matvareprisene steg med 1,4 prosent i september og 11,9 prosent det siste året.

– Vi merker at folk tenker annerledes som forbrukere, og da må også vi tilpasse oss. Der har vi i Spar en fordel med mange kampanjer, tror jeg. Kampanjene er kjedestyrt, men vi får også være med på utformingen lokalt, slik at tilbudene treffer våre kunder godt.

Det er ingen hemmelighet at Spar har fått merke «dagligvarekampen» godt etter at Kiwi etablerte seg på Øra. Men Øygarden har god tro på butikken og Spar-konseptet.

– Jeg vil jobbe for å gi kundene det de ønsker og er opptatt av å utvikle butikken og konseptet videre.

Det var som ansvarlig for frukt- og grøntavdelingen Annifrid først startet på Spar Ulefoss.

Pusser opp hus på hjemgården

Øygarden beskriver seg selv som over middels sosial og glad i å prate med folk. Det nyter kundene godt av.

– De faste kundene kaller jeg gjerne ved fornavn, og jeg tar meg tid til å prate og hjelpe de.
Det er nok derfor jeg også føler meg så hjemme her. I tillegg setter jeg stor pris på å være en del av Ulefoss Senteret. Det er sosialt og trivelig og så har man mange å spørre til råds og lene seg på. Jeg synes vi har blitt en sammensveiset gjeng her som samarbeider godt.

Hun har ett bein trygt plantet i hver del av kommunen og føler seg som en skikkelig nomehering.

– Jeg er som Ole Brum og sier ja takk begge deler. Jeg har blitt veldig glad i både Lunde og Ulefoss og er takknemlig for at jeg møtte en kar fra Nome.

På fritiden går det meste av tiden til familien. Hun har en datter på 15 år og en sønn som går i førsteklasse i Lunde.

– Og så driver vi og pusser opp hus på Torbjørns hjemgård Øygarden på Svenseid. Planen var å flytte inn i 2022, men så tok jo jeg denne jobben, som har krevd litt ekstra av meg, og nå er ny plan å være ferdig med huset neste år. Jeg hadde så innmari lyst på den jobben og jeg har ikke angra en dag på det valget, sier den blide butikksjefen.