Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

padletennis

Bygger eget anlegg for padeltennis

Padeltennis er en av de raskest voksende sportene i verden med mange millioner spillere. Også i Norge har sporten blitt populær de siste årene og nå kaster Helgen IL seg på trenden.

Om alt går etter planen skal baneanlegget stå klart ved Helgens klubbhus, allerede før fellesferien. Nylig vedtok styret i idrettslaget en egen undergruppe og et eget padelstyre på sitt årsmøte. Helgen padel skal jobbe for å skape et miljø og aktivitet rundt sporten.

– Vi er veldig glade for at vi har fått dette til, og banen skal være tilgjengelig for alle. Vi kommer til å legge opp til et lavterskeltilbud, med noen gratistider, slik at absolutt alle som vil skal få spille padeltennis, sier styreleder Kristian Karlsen.

Snorklipping før ferien
Anlegget er fullfinansiert, med et budsjett på 730 tusen kroner. Brorparten er midler fra Sparebankstiftelsen DNB. I tillegg kommer spillemidler og noe egenkapital. Banen skal ligge helt inntil klubbhuset med tilgang til toalett og garderober.

– Anlegget er bestilt og grunnarbeidet starter før utgangen av mai. Så skal det støpes den første uka i juni og stå til tørking i to uker før det kommer et team som skal montere høye glassvegger og utstyr rundt banen. Håpet er å kunne invitere til åpning med snorklipping før sommerferien, sier Karlsen.

– Fordel å være tidlig ute
Med seg i styret har han fått flere padelentusiaster, som i lengre tid har jobbet for å få til en bane i Holla-delen av kommunen. Det var tidligere planer om et samarbeid mellom Helgen og USF om et anlegg på Ulefoss, men da Helgen fikk midler fra DNB ble det fortgang i prosessen og laget tok prosjektet videre til egen bygd. Stian Parkstad, Marte Sletten Parkstad, Rikke Bentsen, Richard Arntsen og Erling Betten er alle valgt inn i det nye styret.

– Jeg har blitt veldig glad i padeltennis og har spilt det en del før. Nå er jeg glad for at vi har fått til noe lokalt, og det var naturlig å bli med i styret, forteller Stian Parkstad.
Han mener det er en fordel for Nome å være tidlig ute med et et anlegg, og kunne vise at tilbudet er etablert her.

– Sporten har blitt veldig populær i Norge, og nå bygges det flere baner i Grenland. Fordelen med padel er at det gir et lavterskeltilbud som er tilgjengelig hele døgnet. Det er enkelt å spille og enkelt å lære, mye enklere enn tennis. Mestringsfølelsen kommer fort og det kan spilles i flere former slik at det lett blir en veldig sosial og morsom aktivitet, forklarer han.

Søker nye nisjer
– Helgen er en klubb som hele tiden søker å finne nye nisjer. Etter en del samtaler med Norges tennisforbund, kom ideen om padel. Det var noe vi tente på og fortsatte å jobbe med. Vi søkte den lokale stiftelsen om midler, men ble ikke prioritert. Så ble vi likevel prioritert for spillemidler, så da ville vi ikke gi opp ideen, forklarer Karlsen.

Padel er en slags kombinasjon av tennis og squash som kan spilles både innen- og utendørs. Det spilles vanligvis to mot to og man kan benytte veggene rundt banen. En underarmsserve setter spillet i gang og banens linjer er kun i bruk under serve. Ballen skal alltid først i gulvet før den returneres til motstanderens side. Spretter ballen flere enn en gang på din banehalvdel mister du poenget. Tellesystemet er som i tennis.

Padeltennis krever mye mindre plass enn en tennisbane. Standard banemål er 20 ganger 10 meter og tre- fire meter høye vegger.

Kanalen gjør for ordens skyld oppmerksom på at styreleder Karlsen også er ansatt i Kanalen AS.