Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

blir det ny drift her: Pandemien tok knekken på forrige driver. Nå har flere vist interesse for å starte noe nytt i de gamle lokalene til Smia og Kampen pub. Huseier Frode Larsen er optimist.
blir det ny drift her: Pandemien tok knekken på forrige driver. Nå har flere vist interesse for å starte noe nytt i de gamle lokalene til Smia og Kampen pub. Huseier Frode Larsen er optimist.

Gryende interesse for ny pubdrift

Koronapandemien satte en stopper for forrige driver, men nå håper huseier Frode Larsen at en ny vår er i anmarsj for Kampen pub.

Det har vært pubdrift i lokalene på Ringsevja siden slutten av 1990-tallet, men de siste årene har vært preget av hyppige eierskifter og konkurser.

Forrige innehaver tok over driften ved årsskiftet 2019/2020 og rakk bare så vidt å komme i gang før koronarestriksjonene skapte store utfordringer. Etter flere perioder med stengte dører og forsøk på gjenåpning måtte han kaste inn håndkledet i vinter. Kort tid senere ble selskapet slått konkurs.

Frode Larsen FOTO: unknown

Har hatt visninger
Frode Larsen har imidlertid ikke mistet trua. For kort tid siden hang han opp plakater som lyser «pub til leie». Og selv når koronarestriksjonene fortsatt byr på usikkerhet i utelivsbransjen, ser det ut til å være en gryende interesse der ute.

– Jeg har vært i kontakt med en del folk, og allerede hatt to visninger, forteller Larsen. Blant disse skal det også være lokale som vurderer å bli pubverter.
Samtidig har det dukket opp forespørsler om helt andre typer bruk av lokalene. Blant annet restaurantdrift og outletforretning. Men enn så lenge holder huseier fast ved at Ringsevja 15 skal brukes til pub.

– Jeg har stor tro på en form for irsk eller engelsk pub på Ulefoss. Folk trenger et uformelt sted å møtes, der det går an å «slenge innom» for å treffe andre, sier Larsen.

Må tørre å satse
Lokalene i seg selv fremstår allerede som kurant for drift av skjenkested, og inkluderer alt fra ventilasjonssystem til bardisk, scene og møbler. Men dersom nye drivere skal lykkes, må de være innstilt på å satse, tror Larsen.

– De neste som skal inn her må være villige til å bruke litt penger på å skape noe som er nytt. Det behøver ikke å koste så mye, men konseptet må fornyes for at kundene skal vende tilbake, sier Larsen.

Larsen sier videre at husleien i lokalene er moderat, og at han i første omgang har som mål om å «gå omtrent i null».

– Vi snakker om en leiepris som ligger et sted mellom åtte og 10 tusen kroner. Utfordring blir å finne de rette driverne, som har såpass tro på prosjektet at de er villige til å investere litt, og som er villige til å stå på for å få dette til, ser Larsen.

Kampen om Kampen
Hvilke personer som har vist interesse og vært på vising, ønsker huseieren foreløpig ikke å gå ut med. Men de aktuelle trenger noe betekningstid, og foreløpig er ingen avtaler signert. Det vil si at det fortsatt er muligheter for andre å kaste seg på i «kampen om Kampen».