Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Svein Ove Kåsa_MG_6028_edited

Brannsjef Svein Ove spiller på mange hester

Men også uttrykket «mange jern i ilden», ville funket bra på dagens mann. Han har tross alt vært feier, beredskapsleder, brannmann og utrykningsleder siden midt på 1990-tallet.

Og er som de fleste vet, brannsjef i Nome og Midt-Telemark. Som i seg selv ikke er noen ni-til-fire jobb. Og det han brenner mest for i disse dager er en ny brannstasjon i Lunde.

– Utstyrs- og plassbehov er langt større i dag enn det var på 70-tallet da stasjonen ble bygd, og jeg er opptatt av at alle brannstasjonene våre skal bli gode arbeidsplasser.

Tilbake til det med hester; Svein Ove har lang fartstid på travbanen, har selv eierandeler i et par travhester og tar gjerne en tur på banen når V-75’en går. Ellers er det fotball- og ikke minst håndball som har lagt beslag på fritida til den sportsglade lundemannen.

Et par korsbånd- og meniskskader har imidlertid satt en stopper for egen karriere. -Jeg får gå over til Ludo. Der er det lite kneskader. Men vi har et unikt håndballmiljø i Lunde, og mange unge talenter på gang!

– Ditt beste sommerminne?

– Jeg har mange gode minner fra barndomsårene og turene med moder`n og fader`n til Jarlsberg grand prix-travhelg i juli måned i Tønsberg. Denne tradisjonen har jeg fortsatt med i voksen alder, og tenker tilbake på tida når hele familien var fulltallig.

«Lunde har et unikt håndballmiljø»

– Hva bruker du helst fritida på?

– Jeg er lidenskapelig opptatt av sport, både «live» og på tv. Tar meg gjerne en topptur, samt en daglig dukkert i kanalen hele året.

Navn: Svein Ove Kåsa (47)
Bosted: Lunde
Sivil status: Kjæreste
Jobb: Brannsjef /NMTBR


– Din verste dag på jobben?

– Jeg har vært med på noen «harde» utrykninger opp gjennom tidene. Trasige situasjoner der personer man kjenner har mistet livet, eller en ser hjem som brenner. Det gir inntrykk og setter saker i perspektiv. Samtidig kan dette på en måte være gode dager på jobb, da man vet man bidrar som best man kan for å gjøre det beste ut av situasjonen hvor vi er kalt ut for å hjelpe til. Heldigvis er vi gode til å bearbeide disse hendelsene internt.

– Hva ville du gjort om du fikk regjere Nome én dag?

– Jeg ville umiddelbart oppgradert brannstasjonen i Lunde slik at den oppfyller lovkravene for hvordan en brannstasjon skal være innrettet. Det mener jeg mannskapene ærlig talt fortjener.

– Hvordan tror du din(e) nærmeste vil beskrive deg?

– Som en person med mange jern i ilden, og som ikke venter til i morra med det som kan gjøres i dag.

– Hvor går drømmereisen?

– Jeg har vært i Egypt, Hurghada og Sharm el Sheik, noen ganger. Flotte turer med «all inclusive» er deilig å unne seg dersom man bare vil slappe av og kose seg før vinteren tar ordentlig tak.

– En utfordring til lokalpolitikerne våre?

– Legg til rette slik at vi får ett levende og kompakt sentrum hele året, ikke bare sommerstid. Få lyssatt stien langs kanalen fra Lunde sluse og bort til Lunde renseanlegg, slik at den blir enda triveligere og mer innbydende å benytte.

UKENS DILEMMA

– Fossil- eller elbil?
– Fossil – inntil videre

– Inn- eller utland?
– Borte bra – hjemme best

– Nyheter på papir eller nett?
– Ja takk, begge deler

– Kjøtt- eller vegetarburger?
– Ingen tvil, en saftig burger med rødt kjøtt!

– Bø eller Skien?
– Bø