Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Ajersida velforening, her representert med Steinar Tveito. Arvid Tveito og Frode Pedersen, jobber med en bruløsning over Lunde dam.
Ajersida velforening, her representert med Steinar Tveito. Arvid Tveito og Frode Pedersen, jobber med en bruløsning over Lunde dam.

Vil ikke gi økonomisk støtte til Ajersida vel

Ajersida vel har klaget på avslaget etter at de søkte kommunen om økonomisk støtte til arbeidet med reguleringsplan for en bru over Lunde dam. Nå skal klagen opp i formannskapet.

Men innstillingen fra kommunedirektøren, er ikke godt nytt for velforeningen. Engehult går nemlig for å opprettholde vedtaket fra kommuneadministrasjonen om å avslå Ajersidas søknad.

Det ble søkt om økonomisk støtte på 443 tusen kroner, til å utarbeide reguleringsplan for ny
gangbru fra Ajersida til Lunde sluse.

Søknaden ble tidligere i år avslått med begrunnelse om at initiativtaker Ajer velforening må søke å løse den økonomiske utfordringen med å fremme en reguleringsplan, gjennom eksterne bidrag.

Ajersida vel har klaget på det administrative vedtaket og saken fremmes derfor som klagesak til formannskapet, for en endelig avgjørelse.

Ber formannskapet opprettholde vedtak
Velforeningen mener kommunens begrunnelse for avslaget er at prosjektet ikke har stor nytteverdi i forhold til andre gangveier i kommunen. Samtidig stiller de flere spørsmål til saksgangen.

Kommunen på sin side mener samfunnsutviklingsutvalget gjorde det klart i et saksvedtak, at prosjektet skulle søke ekstern finansiering, og administrasjonen legger til grunn at arbeidet med en reguleringsplan er en del av prosjektet.

Kommunedirektøren mener det ikke har kommet fram nye opplysninger i klagesaken og ber derfor formannskapet opprettholde vedtaket fra administrasjonen og ikke ta klagen til følge.

Hvis formannskapet går for denne innstillingen, blir det ingen økonomisk støtte til velforeningen.

Da Kanalen sist skrev om prosjektet, hadde velforeningen fått ja fra Telemarkskanalen, for å gå videre med prosjektet. I samme sak kunne foreningen vise fram prosjektillustrasjoner og fortelle at en bruløsning ville koste 3,2 millioner.

Samtidig understreket velforeningen at det ikke var kommunen og skattebetalerne som skulle finansiere brua. Pengene må komme fra et annet sted, sa de den gang.