Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Møteplass: Skytebanen i Lunde er en kjærkommen møteplass for Olav Løkslid (79) og Rolf Kittilsen (79). Her møtes de jevnlig for å trene og løsner om lag tre tusen skudd i året.
Møteplass: Skytebanen i Lunde er en kjærkommen møteplass for Olav Løkslid (79) og Rolf Kittilsen (79). Her møtes de jevnlig for å trene og løsner om lag tre tusen skudd i året.

For Olav og Rolf er skyting midt i blinken

Olav Løkslid (79) og Rolf Kittilsen (79) startet begge å skyte i voksen alder, men entusiasmen for sporten er ikke mindre av den grunn. Hver uke møtes de på skytebanen i Lunde.

De er akkurat ferdig med en serie på 100 meteren og skuddene sitter midt i blinken. I full bekledning og med «Saueren» som er våpenet de bruker, lader de opp til en ny runde. De to kompisene vil gjerne at flere kan bli med på sporten.

– Her er det plass til flere som vil prøve seg. Det fine med skyting er at du kan starte med det akkurat når du vil, uansett alder, sier Olav

3000 skudd i året

Rolf og Olav er begge æresmedlemmer av Lunde skytterlag og skyter i klassen V73. Her foregår all konkurranse liggende på 100 meter. Hver uke møtes de på skytterbanen.

– Vi prøver å trene jevnlig og skyter rundt tre tusen skudd i året. Hovedsakelig er det på bane, da det ikke frister like mye å ligge i snøen i kuldegrader på felt lenger, ler Rolf før han mer alvorlig legger til:

– For all idrett så må det å ha det gøy ligge i bunnen. Det er jo derfor vi holder det gående for det er både moro og sosialt. Så er det en individuell sport. Du deltar på ditt eget nivå og med dine egne ambisjoner.

Utstyr til utlån
Kittilsen har to døtre som tidligere var svært aktive og nå har også barnebarna vært for å prøve seg.

– Jeg er spesielt opptatt av unge og hjelper gjerne til når nye krefter vil prøve seg. Her om dagen var jeg med barnebarna mine og det gikk jo kjempebra. Skytterlaget har mye utlånsutstyr, spesielt etter at vi fikk mye fra Bø skytterlag, som dessverre er lagt ned.

Skyter tre stevner
Kanalen snakker med Rolf igjen noen dager etter det første møte og nå er han på farten igjen.

– Jeg skal snart av gårde til Bamble for å skyte norgescup. Så går turen videre til Sannidal og Drangedal i helgen. Det er tre stevner av dette slaget i Telemark så da må jeg være med.

Norgescupen har over 300 påmeldte skyttere i de ulike klassene.