Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Bad etter skoletid: Ungguttene Elias Ringsevjen (14), Sindre Nilsen Brauti (13), Marius Antoniussen (12) og Magnus Grønstein (13) etterkommer påbudet om bruk av redningsvest. Fredrik Berberg (14) var også med gjengen, men hadde skiftet.
Bad etter skoletid: Ungguttene Elias Ringsevjen (14), Sindre Nilsen Brauti (13), Marius Antoniussen (12) og Magnus Grønstein (13) etterkommer påbudet om bruk av redningsvest. Fredrik Berberg (14) var også med gjengen, men hadde skiftet.

Badeulykke utløste påbud om bruk av vest på Gjestebrygga

En badeulykke som kunne resultert i drukning tidligere i sommer, gav søkelys på sikkerhetstiltak på Ulefoss gjestebrygge og badeparken på stedet. Nå er flere nye tiltak på plass, og det er innført påbud om bruk av flytevest.

Rett før fellesferien reddet ulefossingene Viviann Aspheim (31) og Stine Mari Naas (36) en mann på 21 år, som var nær ved å drukne ved gjestebrygga på Ulefoss. I Kanalens artikkel ble flere sikkerhetstiltak ved det populære badestedet etterlyst.

– Vi har fått et fantastisk flott badeanlegg og nye brygger, men det finnes bare to livbøyer og disse er lokalisert inne på land. Det burde vært en livbøye på hver av de nye bryggene mener vi, samt at informasjon om badeanlegget og sikkerhetstiltakene bare er tilgjengelig på norsk, sa Stine Mari og Viviann den gangen.

Ulefossingene Viviann Aspheim (31) og Stine Mari Naas (36) reddet tidligere en mann på 21 år fra å drukne. Samtidig etterlyste de flere sikkerhetstiltak som nå har kommet på plass.

Brukte ikke redningsvest
Ulykken skjedde ikke i selve badeanlegget, men ved bryggen som fører ut dit. Det var cirka fire-fem meter dypt på stedet, og 21-åringen med utenlandsk opprinnelse, kunne ikke svømme. Det var mye vind og bølger denne dagen, noe som igjen førte til dårlig sikt i vannet. Vedkommende brukte ikke flytevest og hadde heller ikke med seg noen som var svømmedyktige. På grunn av de snarrådige redningskvinnene gikk det bra med 21-åringen som er bosatt på Ulefoss.

Hans Jørgensen, styreleder for Ulefoss bryggepark drift, svarte følgende på de etterlyste sikkerhetstiltakene:

– Dette skal vi ta tak i, og vi har allerede snakket om det i styret. Vi ser at det er behov for flere livbøyer og det er viktig for oss at folk skal føle seg trygge på anlegget. Så oppfordrer vi sterkt til at alle benytter svømmevest i badeanlegget. Vester kan lånes gratis for alle ved henvendelse til serveringstedet på gjestebrygga, sa Jørgensen.

Her hopper de i det: Elias Ringsevjen (14), Sindre Nilsen Brauti (13), Marius Antoniussen (12) og Magnus Grønstein (13) etterkommer påbudet om bruk av redningsvest. Fredrik Berberg (14) var også med gjengen, men hadde skiftet.

Tiltak på plass
Kanalen tok tirsdag en tur til badeanlegget for å sjekke om noen av de nevnte tiltakene var etablert.

Fasit er at det nå har kommet opp én ny redningsbøye og skilting med påbud om redningsvest.

– Vi tar sikkerheten på største alvor og det er ikke meldt om flere badeulykker i sommer så vidt meg bekjent. Nå er det ny redningsbøye på plass som vi har fått fra Trygg. Vi søkte om tre nye bøyer, men fikk bare én. Vi kommer til å søke om flere. Det er også skilting om påbud for redningsvest. Disse er gratis til utlån, og det virker som folk er flinke til å bruke dem, sier Jørgensen.

– Det er likevel viktig å presisere at all bading i bryggeparken skjer på eget ansvar, legger han til.