Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Paal Andersen_MG_5086

Paal er imponert over frivilligheten

Ja, vi vet at Paal bor i Skien. Men både opphav og daglig aktivitet tilsier at her kan det gjøres et unntak fra den ellers så strenge «Nome-grensa».

Og sjefen for dame- herre-, barneklær og sportsutstyr, tar seg tid til en prat.
– Nå har vi kontroll og er klare for tre dagers sommer-kick off, forteller Paal Andersen dagen før det braker løs med Midtsommerfest i Ulefoss sentrum.

– En kort beskrivelse av hverdagen din?

– Ikke så veldig morgenfugl egentlig, men opp klokka sju hver dag. Da er det rett på papiravis og frokost. Kjøreturen til Ulefoss er en grei måte å våkne på, og i butikken er det aller først å få på kaffen og sjekke mail. Deretter er det å sette ut klær, sykler og andre varer. Som regel er det folk her allerede fra ni, og så går det jevnt utover. At vi har vært her så lenge, og kjenner kundene godt, gjør arbeidsdagene ekstra trivelige. Og vi er så heldige å ha det travelt. Så egentlig kan dagene bli litt for korte, selv om jeg ikke er hjemme før sju på kvelden. Da er det jo ikke så mye igjen av dagen, men prøver å gå en tur med noen kompiser et par-tre kvelder i uka.

Navn: Paal Andersen (59)
Bosted: Strømdal, Skien
Sivil status: Kjæreste
Jobb: Butikkeier og sjef på Cigill og Sport 1 Ulefoss

– Hvordan ble du Cigill-sjef?

– Det har vært tilfeldigheter hele veien, men modern starta Cigill i 1984, og jeg ble med da Ulefos Senteret var nytt, i 1987. I begynnelsen var det bare dameklær, men i 1999 utvida vi med herreklær, sko, parfyme og en periode hadde vi leker som etter hvert ble bytta ut med barneklær. I november i år blir det faktisk ti år siden vi flytta inn i nybygget hvor vi er nå.

– Hva bruker du helst fritida på?

– Vi er flinke til å dra vekk i helgene, eller annenhver helg som jeg har fri, og på vinterstid blir det mye ski. Ellers liker jeg godt å reise, og gjerne dra på fjellturer, også er jeg så heldig å ha en kjæreste med en fantastisk hytte på Lyngør. Der nyter jeg gladelig et par timer med morgenkaffen på brygga.

«Det er hyggelig med turister, men det er lokalbefolkningen vi lever av»

– Hva ville du gjort om du fikk regjere Nome én dag?

– Det måtte være å gi enda mer ros og midler til frivilligheten. Tror ikke folk er helt klar over hvor mange timer som legges ned av frivillige med et genuint engasjement for at Ulefoss skal fremstå best mulig, og som er gull verd for oss som driver næring og alle som bor her. Bare Vakre Ulefoss hørte jeg nå hadde over 40 medlemmer i aktivitet, og det imponerer meg.

– Hvordan tror du din(e) nærmeste vil beskrive deg?

– Jeg tror ungene vil si at jeg er altfor snill. Men det er de også veldig fornøyde med. Og det bør de være. Men, omgjengelig, snill og grei, det tror jeg nok de synes jeg er.

– Hvordan skal du bruke sommeren?

– Da blir det først to uker i Kroatia og resten av ferien på Lyngør.

– En utfordring til lokalpolitikerne våre?

– Det synes jeg er litt vanskelig, for jeg er faktisk veldig fornøyd med kommunen vår, og det de får til med knappe midler. Det som er gjort av opprusting her i sentrum, synes jeg er fantastisk bra.

Fem kjappe:

– Fossil- eller elbil?
– Elbil – men har begge

– Inn- eller utland?
– Innland – om jeg må velge

– Aviser på nett eller papir?
– Lokalavis på papir

– Bø eller Skien?
– Skien, men helst Ulefoss

– Fotball eller golf?
– Fotball – uten tvil

– Bahamas eller Ulefoss torg?
– Ulefoss Torg… pga reisetid