Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Inviterer til loppemarked og auksjon på Fellandtunet. Fra venstre: Laila Kornkåsa, Marianne Espeseth, Ingerene Aarhus Gundersen og Anne Grethe Rustbakken fra foreldregruppa.
Inviterer til loppemarked og auksjon på Fellandtunet. Fra venstre: Laila Kornkåsa, Marianne Espeseth, Ingerene Aarhus Gundersen og Anne Grethe Rustbakken fra foreldregruppa.

9. klassingene får selge Felland-inventar

9. trinn ved Lunde 10-årige skole har fått en avtale med Felland-stiftelsen og Nome kommune, og skal nå selge og auksjonere bort det som står igjen inne på Fellandtunet.

Elever og foreldre ved 9. trinn i Lunde inviterer til markedsdag på Fellandtunet lørdag 30. april og søndag 1. mai. Her blir det både loppemarked og auksjon.

– Vi har forsøkt å finne kreative måter å få inn penger til klassekassen. Det har vært en tradisjon i mange år at elevene skal reise på klassetur i 10. og det har vært mange dugnader. Markedet er litt mettet på kaker og diverse artikler, så nå prøver vi noe annet, sier John Gramstad, fra foreldregruppa.

Loppemarked og auksjon
Som kjent skal Fellandtunet selges på det åpne markedet, etter at Nome kommune og Stiftelsen Aa. H. Felland kom til en avtale, som løste kommunen fra arven etter tannlege Felland.

Etter at Fellandstiftelsen har hentet ut det de ønsket fra bygningene på tunet, står det fortsatt eiendeler og inventar igjen. Dette har elevene på trinnet fått lov til å overta, for salg.

Dermed blir det stort loppemarked på lørdag og auksjon på søndag. I tillegg blir det salg av mat og drikke samt sveler og kaker. Alle inntekter går til elevenes klassetur, neste år.

Representanter fra Nome kommune og Fellandstiftelsen var på befaring i fjor høst.

Vårmønstring med Fina-avduking
Som den observante leser vil se, så foregår dette samme helg som den tradisjonsrike vårmønstringa i Lunde.

Lørdag 30. april er det mønstring for alt av motorisert kjøretøy i Lunde, og stor aktivitet i sentrumsgatene.

Her vil bilklubben, Street Cars Lunde, også avduke sitt bensinstasjon-prosjekt Fina’n. Dette er en retro-bensinstasjon som bilklubben har etablert utenfor sine lokaler i Brugata.

Marius Lia, Vetle Rønningen og Nikolas Røraas i Street Cars Lunde. FOTO: Britt Eriksen

– Det starta med at vi hadde planer om å fikse opp fasaden på bygget vårt, og da kom ideen om en bensinstasjon. Det synes vi passer fint inn i miljøet rundt klubblokalet, verkstedet og Trollbilen, har klubben tidligere fortalt til Kanalen.

Det blir ikke moteshow på Victoria & Henrik i forbindelse med vårmønstringa. Men klesbutikken planlegger et show i slutten av mai.