Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Onsdag 4. mai inviterer Lykill til konsert inne på teglverket i Lunde. Kine Lundefaret og Hans Kristian Lahus ønsker også å tilby publikum en omvisning i de tidligere fabrikklokalene.
Onsdag 4. mai inviterer Lykill til konsert inne på teglverket i Lunde. Kine Lundefaret og Hans Kristian Lahus ønsker også å tilby publikum en omvisning i de tidligere fabrikklokalene.

Lykill åpner teglverket for storkonsert

I forbindelse med lanseringen av Sparebankstiftelsens prosjekt Lykill, onsdag 4. mai, inviteres Nomes befolkning til gratiskonsert med Magnus Grønneberg og The Lone Pine på teglverket i Lunde.

Det er ikke uten grunn at den tidligere hjørnesteinsbedriften, teglverket, er valgt som scene for denne konserten.

– Bakgrunnen er at Lykill har et mål om utvikling og vekst i Nome. Teglverket var i lang tid en av hjørnesteinsbedriftene i kommunen. Nå står 20 tusen kvadratmeter store areal tomme. Og her er det muligheter for nye arbeidsplasser, sier prosjektleder Hans Kristian Lahus.

Omvisning i teglverket
Men denne dagen starter allerede fra morgenen av med en konferanse på Samfunnshuset. Hit kommer en rekke foredragsholdere, som Victor Norman, Sjur Dagestad og Knut Vareide for å snakke om Nomes framtid.

Dette blir selve oppstarten på Lykill-prosjektet, som har tatt mål av seg til å styrke Nomes attraktivitet som bosted, næringsutviklingsarena og turistdestinasjon. Målet er å snu den negative befolkningsutviklingen i Nome.

– Vi synes vi har fått til et spennende program med de klokeste hodene på dette feltet, sier Lahus.

Konserten på teglverket blir selve kronen på konferanse-verket.

I forkant av konserten vil publikum også inviteres inn i industrilokalene for å få en omvisning, om de ønsker det.

– Det er veldig mange nomeheringer som har hatt sin arbeidsplass her, eller på et eller annet vis vært tilknyttet teglverket. Derfor tenkte vi at det hadde vært moro om de som ville, kunne få se hvordan det ser ut i dag, når alt er strippet bort. Kanskje kan dette også skape noen nye ideer eller inspirasjon for en renessanse av disse lokalene, sier Lahus.

Plass til 400 publikummere
Det er i en av de store lagerhallene at selve konserten finner sted. Dette blir en gratiskonsert for hele familien, og den er alkoholfri.

– Vi serverer kaffe, kakao og noe å spise. Først skal det lokale bandet The Lone Pine spille, før selveste Magnus Grønneberg entrer scenen, forklarer Lahus.

Det er plass til så mange som 400 publikummere i lokalet. Selv om konserten er gratis, som en gave fra Sparebankstifelsen gjennom Lykill, må man bestille billett.

Her vil selve konserten finne sted. Det bygges opp en scene inntil murveggen i bakgrunnen. Hallen åpnes for 400 publikummere.

– Nå har vi hatt to år med pandemi og lite møteplasser. Det å skape møteplasser og lage felles målsettinger er viktig. Det har vi tatt til etterretning, og derfor bli denne dagen kronet med en stor konsert, som vi håper skal gi en felles opplevelse man kan huske i mange år som oppstarten for noe bra i Nome, sier Lykills andre prosjektleder Kine Lundefaret.

– Det å få til et slikt stunt, men en kjempekonsert i teglverket viser også at vi har alle muligheter her i Nome, mener Lahus.

Onsdag 4. mai

– Lykill arrangerer gratis seminar om tilflytting på Ulefoss Samfunnshus.
– Foredragsholdere er Knut Vareide, Telemarksforsking, Sjur Dagestad, Innovasjonsprofessor, Victor Norman, Norges Handelshøyskole, Terje Andersen, Universitetet i Sørøst-Norge og Torbjørn Wekre fra Distriktssenteret.
– På kvelden blir det konsert i teglverket.