Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Ulefoss revygruppe anno 2022: Foran fra venstre: Sanna Finchenhagen Borgen, Trude Ytterbøe Nordh, Birte Nesteng og Kjetil Haatveit. I midten: Kristoffer Sannerholt, Sondre Traaen, Svein Erik Hverven, Monica Juel, Helle Førland og Anne Marit Traaen. Bak: Sigmunn Ytterbøe og Jan Kåre Traaen.
Ulefoss revygruppe anno 2022: Foran fra venstre: Sanna Finchenhagen Borgen, Trude Ytterbøe Nordh, Birte Nesteng og Kjetil Haatveit. I midten: Kristoffer Sannerholt, Sondre Traaen, Svein Erik Hverven, Monica Juel, Helle Førland og Anne Marit Traaen. Bak: Sigmunn Ytterbøe og Jan Kåre Traaen.

Denne gjengen har du ikke sett på en scene på over to år

Men nå er endelig Ulefoss revygruppe i gang med en ny forestilling. Samtidig håper de å rekruttere noen nye medlemmer som kan bidra til lokal humor og satire.

Revygruppa har ikke stått på scenen siden høsten 2019. Det var planlagt en forestilling nå i vår, men også denne så gruppa seg nødt til å utsette.

Nå er planen innta Storsalen på samfunnshuset til høsten. Og med korona, strømpriser samt små og store hendelser i lokalsamfunnet gjennom de siste årene, burde det være nok å ta av, for en gjeng som er over middels opptatt av hva som rører seg på Ulefoss, hos «erkerivalen» Lunde og ikke minst på rådhuset.

– Men vi har vært litt få de siste årene så vi ønsker oss flere som kan bidra. Vi er nok en av få revyer i Norge, som har flere i orkesteret enn på scenen, sier nestleder i revygruppa Kjetil Haatveit.

Derfor søker revyen både etter folk som ønsker å stå på scenen, og de som kan bidra til skriving og alt det praktiske rundt en revyoppsetting.

Ingen audition for å bli med
I 2019 kom det to nye med på laget. Sondre Traaen og Sanna Finchenhagen Borgen har bare godord å si om mottakelsen, og oppfordrer flere til å hive seg med.

– Det har vært veldig moro. Her har vi virkelig blitt tatt godt imot og er omringa av fine folk. Det er

ingen ting å lure på, bare bli med, sier Traaen.
Og man trenger ingen forkunnskaper eller skuespillererfaring for å bli med på dette laget, skal vi tro medlemmene.

– Vi holder ingen audition og har ingen spesifikke krav til å være med. Selv om vi har en del materiale klart, så er vi alltid åpen for nye ideer og innspill og det er mye man kan bidra med her, forklarer Haatveit.

Flere i revygruppa, har etter hvert blitt «gamle travere» i gamet. Pandemi og pause, ser ikke ut til å ha dempet entusiasmen.

– Det er alltid veldig gøy når vi kommer i gang igjen. Man blir i godt humør og får overskudd av å være her, sier Trude Ytterbøe Nordh.

– Det beste med å være med i revyen er å kunne gjøre noe kreativt sammen, og være med på å skape en revy. Den prosessen er morsom. Og det er ekstra hyggelig med et så fantastisk publikum, som vi har hatt på Ulefoss, så dette gleder vi oss til, sier revysjef Monica Juel.

Krenking er en utfordring
At det kan komme noen sleivspark til nabobygda i årets revy er det neppe tvil om..

– Vi vil jo ikke fornærme lundeheringene ved å ikke ta med noen spark i den retningen, får Kanalen vite.

Men tidene har forandret seg, og det å lage revy er ikke nødvendigvis like lett som før. Det er mange fallgruver å vokte seg for.

– De siste årene har det blitt en utfordring med krenking. Det er klart at det er noe vi tenker litt ekstra på, og vi evaluerer materialet nøye før det når scenen, medgir Haatveit.

Men det en ingen ting som tyder på at revygruppa har tenkt å gå helt i dekning av den grunn. Og nå kan altså du bli med å forme høstens revy.

– Det er bare å ta kontakt med en av oss, eller bare møte opp på øving. Vi er her i gymsalbygget på Holla hver onsdag klokken 19, sier Kjetil Haatveit.