Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Nytt program for våren på plass: Leder for Øvre Verkets venner, Mette Sanden, og driver av restauranten Spiseriet, Gerben Pietersma, ser frem mot gjenåpningen av samfunnet. De gleder seg til å fylle lokalene med folk og arrangementer.
Nytt program for våren på plass: Leder for Øvre Verkets venner, Mette Sanden, og driver av restauranten Spiseriet, Gerben Pietersma, ser frem mot gjenåpningen av samfunnet. De gleder seg til å fylle lokalene med folk og arrangementer.

Én ting går igjen i årets vårprogram hos Gerben

For et år siden ble nærmest hele vårprogrammet avlyst på grunn av koronasituasjonen. Nå tror driver av restauranten Spiseriet, Gerben Pietersma, og leder for Øvre Verkets venner, Mette Sanden, på en ny vår.

 

Leder i Øvre Verkets Venner, Mette Sanden, har nå jobbet frem et nytt program som strekker seg fra 16. februar til 1. juli, der det hele sys sammen med en tykk «rød tråd».

– Vi har tatt for oss de lokale ressursene, der alle arrangementene, bortsett fra noen få, har forankring i Nome, sier Sanden før hun entusiastisk trekker frem noen punkter:

– Det er utrolig moro at vi har så mye å velge i blant lokale folk. Vi gleder oss spesielt til musikeren Ketil Hansen som er født i Lunde, det samme med «faderen og sønnen» Bernt og Martin Solvoll. Det blir første gangen de opptrer offisielt sammen.

Fullbooket galleri
Det har virkelig blitt dreis på kulturarenaen Øvre Verket, som også har fullsatt galleriutstillingene for hele 2022. Fem utstillere skal pryde veggene på Spiseriet gjennom året. Først ut er Marry Kristin Waal Sandstå, med fotoutstillingen «Mitt Svalbard».

Gode besøkstall
Driver av Spiseriet, Gerben Pietersma, opplever at konseptet for arbeidertunet har satt seg, noe som også vises i besøkstallene.

– Vi har lyktes med konseptet vi har skapt på Øvre Verket, det gjenspeiler også besøkstallene, spesielt på dagtid i sommerhalvåret. Samtidig ønsker vi å se på nye muligheter, der vi også treffer yngre grupper, sier Gerben.

– I påsken kan det hende vi lager et ekstra arrangement. Vi har noen ideer allerede, som vi vil se nærmere på.

Ingenting gratis
-Det er kjent at Øvre Verkets venner og Spiseriet har samarbeidet i flere år, men hvordan fungerer dette i praksis?

Lederen i venneforeningen forklarer samarbeidet på følgende måte:

– Vi i venneforeningen benytter lokalene i restauranten til våre arrangementer. Disse arrangementene finansieres via inngangspenger. I 2021 gikk regnskapet i balanse, men i år håper vi på et lite overskudd. Vi driver etter selvkostprinsippet, der målet ikke er å tjene store penger, men å skape aktivitet på tunet, og i bygda.

– Det er nok kanskje fortsatt noen som tror at vi mottar støtte til drifta, sier Gerben.

– Men det har vi aldri gjort. Vi driver på lik linje som alle andre. Det har tatt tid å finne den rette driftsformen, men vi føler nå vi har kommet dit vi lenge har ønsket. Selv om vi driver helårsdrift, valgte vi å stenge i januar på grunn av ferieavvikling , strømpriser og korona, men nå er vi klare, sier han.