Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Hans Petter Framnes BE_MG_8848

«En av oss i Nome»

Friluftsmann med teft for travløp

Hans Petter er glad i naturen, enten det er en rusletur på heia, viltjakt eller en fjelltur med fiskestanga. Men han foretrekker ei hytte å komme inn i til kvelden.


«En av oss i Nome»: Fast spalte hvor Kanalen inviterer deg eller noen du kjenner til en uhøytidelig spørsmålsrunde. Foreslå kandidat: britt@kanalen.no


For øvrig har den tidligere friidrettsmannen en fin pokalsamling hjemme på hylla. Ikke mindre enn sju NM-gull, og like mange sølv og bronse, ble resultatet i grenene kulestøt og diskos.

-Men det var jo i aldersbestemte klasser da veit du, viktig å få fram det.
Senere entret han fotballbanen, og var aktiv i både Helgen, Ulefoss og Skade. Det sies at motspillerne veik unna når Framnes-skuddet gikk, for her var det et visst trøkk. Nå er idrettskarrieren for lengst lagt på hylla, men trening og turer opprettholdes fortsatt. Når han da ikke befinner seg på tippekiosken for å se om «banker’n» går inn.

Navn: Hans Petter Framnes (49)
Bosted: Berget, Ulefoss
Sivil status: Singel
Arbeid: Ingeniør i Midt-Telemark kommune


– En kort beskrivelse av hverdagen din?

-Jeg starter fra Ulefoss om morgenen, og pendler til Bø, hvor jeg er ansatt i teknisk etat. Her har jeg i hovedsak ansvar for vann- og avløpsrelaterte saker i forbindelse med at boliger skal kobles til kommunalt anlegg. Men akkurat nå for tida er jeg med i en turnusordning i kommunens smitte-team, som vil si smittesporing rundt Covid 19. Det er travle dager, og de kan av og til også bli lange.

– Hva opptar deg mest i disse dager?

-Hva skal man si, strøm, korona og rivingsarbeid i nabohuset til søster.

– Hva bruker du gjerne fritida på?
-Det blir for det meste trening, og er jevnt og trutt på treningsstudio. Men jeg er også glad i å sykle, når det er føre til det. Ellers så blir det litt travtipping på kiosken. Også liker jeg å se en god film eller tv-serie i sofakroken.

– Leser du helst lokale- eller riksnyheter?
-Leser stort sett alt fra Kanalen til VG, men hvis jeg måtte velge leser jeg lokalt først.

– Hva opprører deg mest?
-Forskjellsbehandling og uærlighet. For eksempel når en ser at de som sitter og styrer, innen politikk sentralt eller i kommuner, meler sin egen kake. Det er frustrerende. Topplederne ordner seg sjøl, får gjerne ekstra ferieuker, mens de på gulvet, som renholdere eller vaktmestere, får fint lite. Det er ikke bra.

– Og hva gleder deg mest?
-Når jeg kan stå opp om morgenen, gå på jobb, komme heim og lage middag, trene eller eventuelt gå en tur. Da er jeg fornøyd.

-Når følte du deg sist som en omsorgsperson?
-Kan vel svare at det var lørdag når hun jeg er onkel til, med samboer, kommer på besøk med barna Tobias og Leah Marie. Det er stas å kose med dem.

UKENS DILEMMA

– Syden eller norgesferie?
– Norgesferie

– Gourmet eller ferdigpizza?
– Gourmet

– Krim eller komedie?
– Krim

– Bø eller Skien?
– Kan vel ikke svare annet enn Bø

– Rock eller opera?
– Rock

– Sørlandsskuffe eller snøfreser?
– Sørlandsskuffe