Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Klar for oppdrag: Emma Nicolaisen er ny på kontoret i Storm Kulde. Her sammen med daglig leder og pappa Tor Arne Nikolaisen.
Klar for oppdrag: Emma Nicolaisen er ny på kontoret i Storm Kulde. Her sammen med daglig leder og pappa Tor Arne Nikolaisen.

– Vi kan ikke friste med samme lønninger som i byene

Familiebedriften Storm Kulde AS, har nettopp hatt 10-årsjubileum. Ulefossfirmaet er i vekst, og ønsker å ansette flere, men sliter med å få tak i fagutdannet personell.

For daglig leder og eier Tor Arne Nicolaisen, startet det hele i et nedlagt butikklokale i Helgen (tidligere B.O Dahlen dagligvare). Selskapets tjenester ble etterspurt, og de «vokste» ut av lokalene. Storm Kulde flyttet så til Ulefoss, i lokalavisens tidligere kontorer på Ringsevja i 2018.

Sliter med å få tak i folk
Som navnet tilsier, driver bedriften blant annet med kjøle- og klimaanlegg, ventilasjon og aircondition. Selv kaller de seg en varme – og kuldeentreprenør.

– Det har gått bra helt fra starten, og vi har hatt en fin vekst spesielt i bedriftsmarkedet. Det gjør at vi trenger flere fagansatte, men det er utfordrende å få tak i i en liten kommune som Nome. Kuldemontører, eller andre med relevant utdanning er det rift om, og vi kan ikke friste med høye lønninger, slik man kan i byene, sier Tor Arne Nicolaisen.

Nicolaisen har teknisk fagutdanning innen maskin- og kuldeteknikk. Han har mange års erfaring fra blant annet Hydro.

Ny på kontoret
Storm Kulde har for tiden fire ansatte som er ute og jobber, mens Emma Nicolaisen har tatt over for søsteren Cathrine på kontoret. Emma har kun et halvt års skolegang igjen før hun kan vie all sin tid til familiebedriften.

– Til sommeren er jeg ferdig med økonomistudiene, og kan kalle meg økonom. Jeg tror kunnskapen kan komme godt med på kontoret, og jeg vil få mye verdifull erfaring jeg kan ta med meg videre i arbeidslivet, sier Emma.

-Kan det være utfordrende å jobbe med nær familie hver dag?

– Det tenker jeg egentlig ikke så mye på. Alle bedrifter har jo sine utfordringer, men jeg tror det er en styrke på mange måter. Vi kjenner hverandre i alle fall godt, ler den vordende økonomen.

Pappa, Tor Arne, skyter inn at de nok må se utenfor familien om de skal få ansatt flere.

Sønnene Joakim og Marius er også ansatt, i tillegg kommer lærlingen Thomas Bondal.

På service: Joakim Nikolaisen som er utdannet kuldemontør, er her på en varmepumpeservice sammen med lærlingen Thomas Bondal.

Spares inn på fem år
Varmepumper, som kanskje mange av våre lesere forbinder med Storm Kulde, er kun en liten del av hva de driver med. Men i de rolige vintermånedene har de tid til å ha litt mer fokus på denne strømsparende installasjonen.

– Vi har nettopp laget et «showroom» med varmepumper i inngangen til kontorene. Det er primært lokalt vi selger dette, og har stort sett bare tid til det i de første månedene på nyåret. Ellers er vi rundt om i hele fylket, med oppdrag som for eksempel Tine meierier og Den stolte hane.

– Når vi først er inne på varmepumper, hvor mye kan man spare på en slik investering?

– Det kommer jo selvfølgelig an på, men dersom strømprisene forblir på nivået det er nå i årene fremover, så vil man spare inn en pumpe på fire år. Da legger jeg til grunn en varmepumpe til 25 tusen kroner ferdig installert. Levetiden vil være cirka 20 år, dersom det utføres nødvendig service på den, sier Tor Arne.