Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Får nytt liv: Eli Landsdal (SP) og Linda Thorstensen (AP) peker på at et nytt svømmebasseng i sentrum utvilsomt vil være den beste løsningen på sikt.
Får nytt liv: Eli Landsdal (SP) og Linda Thorstensen (AP) peker på at et nytt svømmebasseng i sentrum utvilsomt vil være den beste løsningen på sikt.

– Må vurdere å legge ned bassenget

Politikerne Eli Landsdal (SP) og Linda Thorstensen (AP) mener Nome Nye Muligheters planer for basseng burde vært vurdert på nytt.

Formannskapsmedlem Eli Landsdal (SP) synes det er å gå baklengs inn i fremtiden å bruke penger for å holde bassenget på Dagsrud «kunstig» i live.

– For å si det rett ut, så skjønner jeg ikke tankegangen på å vurdere og bruke 10 millioner kroner på et så gammelt og dårlig bygg, uten å vurdere hva det vil koste å bygge nytt, sier Landsdal.

– Er ikke det viktigste at det er et tilbud, og at barn får nødvendig svømmeopplæring?

– Jeg er enig i at Dagsrud er et tilbud, men det er vel ikke stort mer enn det, og det blir ikke noe bedre heller. Det er vel også høyst usikkert om de 10 millionene er nok, når man starter å fikse på noe som er over 50 år gammelt. Hvem skal ta regningen da?

– Respektløst
Linda Thorstensen (AP) tenker at et nytt basseng kan være et stort løft for Nome

– Først må jeg si at jeg synes det er vanskelig å forstå at et nytt basseng ikke blir vurdert som et alternativ, og at man ikke går igjennom prosjektet for Norsjø bad på nytt. Det er lagt ned utallige dugnadstimer og gjort et grundig arbeid. Samtidig har Sparebankstiftelsen Telemark – Holla og Lunde, gitt 400 tusen kroner til tegninger og forprosjektering, sier Thorstensen før hun legger til:

– Folk må engasjere seg! Vi trenger noe som kan løfte boattraktiviteten, men også være et større tilbud til turister. Jeg tror også en ekstra etasje på et bassengbygg, burde tas med i vurderingen. Her kan det for eksempel bli en samlokalisering for helse og trening, men også muligheter for USF å lokalisere nytt klubbhus.

Slik er situasjonen nå
Konklusjonen i tilstandsrapporten fra Sweco er at det krever 10 millioner å sette bassenget i forskriftsmessig stand (1985-standard).

Noen av utfordringene beskrives dessuten som strakstiltak og er knyttet til brannsikkerhet. Behov for strakstiltak vil si at bassenget må stenge dørene dersom det ikke gjøres investeringer innen kort tid.

Åtte av de 10 millionene må tas over driften av kommunen, er budskapet i budsjettforslaget.
Rune Engehult har bekreftet overfor Kanalen at den nødvendige summen for å hindre at bassenget må stenge er lavere enn dette. Det er snakk om rundt 4,5 millioner i straksbehov som må løses «nå».