Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Den store mangelen: Mangelen på overnattingsplasser på Ulefoss er den mest åpenbare mangelen i satsingen på mer turisme, sier Fredrik Juel og Øystein Haugen.
Den store mangelen: Mangelen på overnattingsplasser på Ulefoss er den mest åpenbare mangelen i satsingen på mer turisme, sier Fredrik Juel og Øystein Haugen.

Vil ha dugnad for mer overnatting

Lokalutvalget på Ulefoss mener en videre utvikling av turistnæringen på stedet, krever mer og bedre tilgang på overnatting.

 

Nå ser de for seg en dugnad for å øke tilgjengeligheten.

– Det er ingen tvil om at overnattingstilbudet på Ulefoss er veldig begrenset. Ser du bort fra enkelte private som leier ut, samt bobilparkeringen, er det i praksis null. Samtidig tror jeg at vi må erkjenne at det ikke kommer investorer utenfra som bygger hotell her, sier leder i utvalget Fredrik Juel. Han har sammen med Øystein Haugen tatt på seg jobben med å bore i problematikken.

Nå vil utvalget forsøke å dra i gang en dugnad.

Juel selv driver Villmarkseventyret, som tilbyr utleie av en rekke hytter og koier på Drangedalsheia. Han mener erfaringen herfra godt kan være en del av løsningen også for Ulefoss.

– Vi ønsker å gå ganske bredt ut, og gjerne få innspill på kreative løsninger, og konkrete forslag, sier Juel.

Kombinerer det tradisjonelle og moderne
Som eksempel nevner de to herrene i utvalget at et videre arbeid kan handle om å få flere private til å leie ut hus eller rom via nettjenester som finn.no, Novasol eller AirBnB. Men utvalget vil gjerne også høre forslag som går på tilrettelegging for telting eller glamping som er i vinden om dagen.

For de uinnvidde er glamping en overnattingsform som kombinerer det tradisjonelle campinglivet med moderne fasiliteter i form av møblerte telt. Det er en slags luksuriøs teltturisme.

– Vi har i hvert fall plass å ta av, så mulighetene er mange, sier Juel og Haugen.

– Hva vil lokalutvalgets rolle oppi dette være?

– Vi kan være er et talerør inn mot kommunen, MTNU eller Visit-selskapene. Eller ha en koordinerende rolle. Utvalget har ikke penger eller ansatte som kan dra prosjekter, men vi kan være behjelpelige med søknader, slik vi gjorde ved etableringen av Ulefoss badepark.

Ulefoss badepark er finansiert av Sparebankstiftelsen Telemark – Holla og Lunde i et treårig prosjekt, med Lokalutvalget på Ulefoss som initiativtaker og prosjektleder. Etter hvert skal Ulefoss bryggepark drift AS overta anlegget og ansvaret, med lokalutvalget som en frivillig samarbeidspartner.