Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

nome fotball marius saga

Slik berger Nome plassen i 4. divisjon

For Nome fotballs herrelag handler det om overlevelse i 4. divisjon. Men med én kamp igjen av årets sesong, er det ingen som har fasit på hvem som rykker ned. Se hva kretsen sier.

Konkurransekonsulent i Telemark fotballkrets, Ole Einar Martinsen, sier til Kanalen at det er ett eller to lag som rykker ned fra årets 4. divisjon. Hva fasit blir får vi kanskje ikke vite før langt ute i november.

Nome fotball innehar i øyeblikket nest sisteplass, og ligger dermed svært utsatt til.

Om det blir 4. eller 5. divisjon i 2022 avgjøres av en rekke forhold.

Her er noen mulige scenarioer:
– Nome kan fortsatt rykke direkte ned, men sjansen er svært liten. For at dette skal skje må Langesund, som ligger desidert sist med ett poeng, vinne sine to siste kamper, uten at Nome tar poeng i sin siste kamp mot Pors 2. Få tror på dette utfallet.
– Nome kan også tape den siste kampen, og likevel berge plassen. Da avgjøres alt av andre lag.
– Nome kan vinne siste kamp, og være trygg ved å klatre opp én plassering. I så fall må Snøgg avgi poeng i sin siste kamp mot Storm.
– Nome kan ende på nest siste plass og bli tvunget ut i kvalikkamp mot det nest beste laget i 5. divisjon. Dette skjer dersom serieleder Urædd ikke lykkes med å rykke opp til 3. divisjon i sin kvalik (vinner av 4. divisjon i Telemark spiller to kvalikkamper mot vinneren i Buskerud).

Trener for Nome fotballs herrer, Bernt Skipstad Ollestad.

– Sto kampen ut
Mandag kveld vant Nome en svært viktig bortekamp mot Snøgg, noe som tross alt gjør tilværelsen i 4. divisjon tryggere.

– Endelig klarte vi å holde på ledelsen og stå kampen ut, sier trener Bernt Ollestad til Kanalen. Nome vant til slutt 1-2 etter scoringer av Lukasz Federowicz (35) og Ollestad (69) selv.

Selv med mandagens seier ligger Nome fortsatt på den utsatte 11. plassen, nest sist på tabellen.

Men Nome og Snøgg har nå like mange poeng, og målforskjellen er det eneste som skiller de to (differansen er på seks mål).

Nå venter det som kan bli en nervepirrende sesongfinale mot Pors 2. Kampen spilles på Ulefoss mandag 25. oktober. Dersom Nome vinner, og er heldige med andre resultater, kan plassen være reddet uansett.

4. divisjon når Nome har én kamp igjen å spille. Siste kamp blir en finale hjemme mot Pors 2 den 25. oktober. I øyeblikket er det seks mål som skiller Snøgg og Nome

– Vi har hatt en positiv utvikling gjennom sesongen, og må bare jobbe med å forsterke det som er bra. Så venter knallhard kjemping i to ganger 45 minutter mot Pors 2, der vi skal gjøre alt for å beholde plassen og unngå en eventuell kvalik, sier trener Ollestad.

Slik kan det skje
Kanalen har snakket med Ole Einar Martinsen i Telemark fotballkrets for å rydde i alt kaoset rundt opp- og nedrykk. Oppsummeringen er som følger:

Det som forkludrer, og gjør det vanskelig å avgjøre hvem og hvor mange lag som rykker ned fra 4. divisjon i år er Urædd. Dersom vinneren av 4. divisjon rykker opp til 3. divisjon, vil det bare være ett lag som rykker ned til 5. divisjon.

– Men det er ikke sikkert at vinneren av 4. divisjon rykker opp til 3. divisjon. Opprykket avgjøres gjennom to kvalikkamper mellom vinneren i Telemark og vinneren i Buskerud.

– Dersom Urædd vinner kvaliken mot Buskerud-laget og forsvinner til 3. divisjon, er Nomes plass i 4. divisjon trolig sikret. Da er det ikke nødvendig for det nest dårligste laget å spille kvalik mot det nest beste laget i 5. divisjon. Med dette utfallet blir det heller ingen direktenedrykk til 5. divisjon, da spiller Langesund kvalik om sin plass mot det nest beste laget i 5. divisjon.

– Men dersom Urædd mislykkes i Buskerud, og forblir i dagens divisjon, kan to lag forsvinne ned i 5. divisjon. Jumbolaget går direkte ned, mens Nome kanskje må spille en nervepirrende finale en gang i november.