Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Skjermdump fra yr.no.
Skjermdump fra yr.no.

Regnet skal pøse ned i mange dager. Det kan være godt nytt

Med lav magasinfylling og rekordhøye strømpriser er det kanskje litt lettere å finne glede i at værmeldingen sier regn, regn, regn de neste dagene.

Bare i helgen varsler yr.no at det skal komme 86 millimeter regn i vårt område. Frem til onsdag i neste uke meldes det opp mot 115 millimeter.

Og det er ikke bare her hos oss det blir vått. Gråværet tynger over store deler av Østlandet og faktisk hele Sør-Norge.

Men for folk som liker blå himmel sier meteorologene også at dagen på lørdag blir et pusterom med sol og temperaturer opp mot 15 grader. Det skal imidlertid skye over igjen om kvelden og etter hvert komme mer regn.

Kan være positivt for prisen
E24 har i dag sett på hva væromslaget har å si for strømforbrukerne. I saken siteres en ekspert på området, og han er optimist.

– Det har kommet et værskifte, og det ser ut til at solide nedbørsmengder i Sør-Norge kommer til å fylle opp vannmagasinene. Derfor går prisene ned, sier direktør for krafthandel, Andreas Myhre, i Agder Energi-selskapet Entelios.

Det er ikke dermed sagt at vi får billig strøm, men nye prisrekorder kan trolig unngås.

I Sør-Norge vil prisene gå ned ti-tolv øre med den nedbøren som er spådd. Det gjelder for hele vinteren. Hadde det vært tørt, ville prisene trolig steget med hele 50 øre, skriver E24.