Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Slipper publikum tettere på: Leder for Ulefoss Samfunnshus, Atle Grotmol, og kulturformidler, Birte Nesteng, ønsker å ta i bruk scenen i storsalen på en ny måte. Her skal arealet utnyttes til å skape en mer intim kulturopplevelse hvor publikum kommer tettere på det som skjer.
Slipper publikum tettere på: Leder for Ulefoss Samfunnshus, Atle Grotmol, og kulturformidler, Birte Nesteng, ønsker å ta i bruk scenen i storsalen på en ny måte. Her skal arealet utnyttes til å skape en mer intim kulturopplevelse hvor publikum kommer tettere på det som skjer.

Tar grep for å gi en bedre publikumsopplevelse

Da Nome folkebiblioteks nye avdeling på samfunnshuset ble bygget, mistet kulturlivet sin intimscene Gleden. Nå presenteres Storsalens egen «livescene», som en erstatning.

Når Tom Jackie Haugen besøker Ulefoss samfunnshus med sin særegne humormiks av musikk og fortellinger, førstkommende fredag, lanseres også et nytt konsept på Ulefoss Samfunnshus.

I Storsalen rigges det nemlig til med en ny livearena. Her vil publikum få sitte rundt småbord i stedet for i kinosetene, og så bygges det opp en liten, intim scene for underholderne.

– Hvis alt går i orden vil det også bli servering fra Ulefoss Vertshus, direkte til publikum, forklarer hussjef Atle Grotmol.

Tom Jackie Haugen

Velkjent persongalleri
Den nye livescenen kan utvides og krympes etter behov. Slik at den kan benyttes til både store og mer intime småkonsepter.

– Den er bygget opp som en erstatning for gamle Gleden scene, som vi mistet da biblioteket ble bygd, sier Grotmol.

Han understreker at selv om publikum kommer tettere på med det nye konseptet, så blir alle koronaregler ivaretatt.

– Jeg ser på Storsalen som et fleksibelt rom med mange muligheter for utnyttelse, der scenene er akkurat der vi bestemmer at den skal være, forklarer Grotmol.

Arealet på scenegulvet i kinosalen er hele 130 kvadratmeter, mot det som er igjen av Gleden på bare 100.

– Hvorfor benytter dere ikke bare arealene i «nye» Gleden til mindre konserter og forestillinger?

– Vi synes ikke de lokalene egner seg så godt til det. Det er først og fremst egnet til møtevirksomhet.

Den første forestillingen som får testet den nye intimscenen er Tom Jackie Haugen og det fargerike persongalleriet fra Prestestranna Vel Vel Vel. Det har nærmest blitt en årlig tradisjon at Haugen gjester samfunnshuset, og nå er han altså tilbake på fredag. Billettene er i salg.

Jenny Jenssen

Mer å se og høre på
Men det skjer mer på samfunnshuset denne uka. Allerede torsdag kommer Jenny Jenssen for å fremføre sine countryfavoritter i Storsalen. Og dagen etter er det klart for en ny fotoutstilling i vestibylens Galleri Blindramma. Denne gang er det Grenland fotoklubb som byr på varierte smakebiter fra klubbens medlemmer, som består av både nybegynnere, hobbyfotografer og mer profesjonelle utøvere.