Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

nav illu

Fallende ledighet i Nome: Og spesielt gode jobbmuligheter i denne bransjen

NAVs ledighetstall for april viser at det er små endringer og et stabilt bilde i Nome.

To prosent av den arbeidsføre befolkningen i Nome var registrert som arbeidssøkere i april, noe som er en nedgang fra 2,2 prosent i mars.

Bak prosenttallet skjuler det seg 62 personer som er på jakt etter et lønnet oppdrag. Det er åtte færre enn for ett år siden og 11 færre enn i mars.

4 836 personer var registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark i april. Dette utgjør 2,3 prosent av arbeidsstyrken, og innebærer en liten økning fra samme periode i fjor, men en liten nedgang sammenlignet med mars i år.

På landsbasis var andelen helt ledige i april 1,8 prosent. Nome ligger altså bedre an enn fylkessnittet, men har noe høyere ledighet enn landssnittet.

– Lav arbeidsledighet gir gode muligheter for deg som er på jobbjakt. Hvis du ikke er kvalifisert til drømmejobben din, kan det være lurt for deg å skaffe deg den kompetansen du trenger for å få den. Mulighetene er mange. Nå gjelder det å se dem – og ta tak i dem, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Anders Anundsen FOTO: Bård Gudim – Oslo – Norway

I april var 2 292 ledige stillinger utlyst i Vestfold og Telemark. Av disse var hele 622 stillingene knyttet til helse, pleie og omsorg. Her er altså jobbmulighetene spesielt gode.

I motsatt ende ser vi kommuner – slik som Nome – som sliter med å rekruttere nok folk til helse- og omsorgssektoren.

288 ledige stillinger er i tillegg registrert innen butikk- og salgsarbeid og 225 innen reiseliv og transport. På arbeidsplassen.no er det dessuten 422 ledige sommerjobber.