Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

De plasstillitsvalgte i Fagforbundet i Nome: Bak venstre ser vi hjemmetjenesten Ulefoss: Erika Omtvedt, psykisk helse: Marianne A. Rui, Tyrivegen:  May Lene  Ø. Saga, renhold eiendom:  Vivian de Bakker, Sluseparken Sølvi Dale, Herregårdshavna Øyvind Sannes, hjemmetjenesten Lunde: Janne Grindem, frikjøpt tillitsvalgt: Juliane Kåsene, Holla 10-årige: Linn Jeanett Gjevestad, Sluseparken: Jurgita Muraskiene, Foran fra venstre ser vi Nome sjukeheim: Olena Sandstå, Nattjenesten: Merethe Grindem Bergvoll  Mette Halvorsen, Olastua Mariann Buverud Langelid, Lunde 10-årige: Monica Bratt.
De plasstillitsvalgte i Fagforbundet i Nome: Bak venstre ser vi hjemmetjenesten Ulefoss: Erika Omtvedt, psykisk helse: Marianne A. Rui, Tyrivegen: May Lene Ø. Saga, renhold eiendom: Vivian de Bakker, Sluseparken Sølvi Dale, Herregårdshavna Øyvind Sannes, hjemmetjenesten Lunde: Janne Grindem, frikjøpt tillitsvalgt: Juliane Kåsene, Holla 10-årige: Linn Jeanett Gjevestad, Sluseparken: Jurgita Muraskiene, Foran fra venstre ser vi Nome sjukeheim: Olena Sandstå, Nattjenesten: Merethe Grindem Bergvoll Mette Halvorsen, Olastua Mariann Buverud Langelid, Lunde 10-årige: Monica Bratt.

Ansatte fikk ned i 13 kroner til arbeidstøy per år. – Ny avtale sikrer full bekledning

Den gamle løsningen for ansatte i barnehager og SFO, samt i helse- og omsorgstjenestene, besto av et kontanttilskudd. Enkelte fikk så lite som 13 kroner i året til sko og yttertøy.

Var du fulltidsansatt i en barnehage mottok du 1085 kroner per år til eget innkjøp av nødvendig bekledning. Hadde du en stilling på 50 prosent fikk du halvparten, forteller Kari Andersen, hovedtillitsvalgt i Fagforbundet.

Noen fikk så lite som 13 kroner i året.

En rykende fersk avtale sikrer nå at barnehageansatte får utlevert fleecejakke, regntøy, utebukser, utejakke, ute- og innesko, støvler, samt arbeidskittel. Samme pakke gjelder for ansatte i SFO.

Hjemmetjenesten får i tillegg til sin uniform, utlevert fleecejakke, allværsjakke med hette, samt inne- og utesko. Avtalen omfatter alle ansatte med behov for arbeidstøy, og det kjøpes også inn egne klespakker til vikarer.

Skryter av arbeidsgiver

Kravet om arbeidstøy fra de ansatte i Nome kommune har vært fremmet i mer enn 10 år, men denne høsten ble det full uttelling.

– Vi har hatt dette på dagsorden i hvert fall siden 2012, og nå har vi endelig fått til en avtale, noe vi er svært fornøyd med – og det er på sin plass å skryte av arbeidsgiver, sier Andersen.

– Dette betyr mye for de ansatte, men vi tror også at ordningen vil være bra for rekrutteringen. Det å kunne gå ut med en slik avtale oppleves som positivt, legger hun til.

Frem til i år har det kun vært ansatte i teknisk etat som har hatt en dekkende ordning for arbeidstøy. Andre ansatte har altså fått kontantstilskudd ut fra stillingsprosenten. Dette kronebeløpet forsvinner når den nye avtalen trer i kraft.

– Viktig å være fagorganisert

Gladnyheten ble presentert på de tillitsvalgtes julelunsj på Søve onsdag ettermiddag, og stemningen var god da Kanalen stakk innom.

Plasstillitsvalgt ved Herregårdshavna barnehagen, Øyvind Sannes, har vært med å pushe på gjennom flere år for en bedre ordning.

– Her må vi også skryte av Fagforbundet. Uten innsatsen her, hadde ikke dette blitt noe av. Saken viser hvor viktig det er å være fagorganisert, sier Sannes.

Personalsjef i Nome kommune, Benedikte Kirkeberg, har dette å si:

– Vi er også veldig fornøyd med å ha landet en avtale. Det har vært gode forhandlinger med de tillitsvalgte, og også vi har hatt et ønske over tid om å få dette på plass.

Benedikte Kirkeberg, personal- og organisasjonssjef i Nome kommune.

Rekruttering er en stor utfordring for mange kommuner om dagen, også Nome.

– Kan avtalen være noe som gjør at Nome skiller seg ut i mengden i rekrutteringssaker, Kirkeberg?

– Ja, jeg vi mene at dette gjør oss mer attraktive som arbeidsplass, og vi mener vi treffer godt med tiltaket.