Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

RINGER OFTE: Maisa Aljbour er ofte i kontakt med familien i Gaza, og er veldig takknemlig for all hjelp og støtte fra gode venner.
RINGER OFTE: Maisa Aljbour er ofte i kontakt med familien i Gaza, og er veldig takknemlig for all hjelp og støtte fra gode venner.

Familien er fortsatt i Gaza: Nå inviterer musikere og venner i Lunde til veldedighetskonsert

Søndag 5. mai blir det konsert med lokale musikere på Lundevang, hvor billettinntektene i sin helhet skal gå til Maisa Aljbours krigsrammede familie.

Helsearbeideren Maisa Aljbour bor i Lunde sammen med døtrene på 10, 14 og 16 år, og jobber i hjemmesykepleien. Selv har hun bodd i bygda siden 2006, men har både foreldre og søsken i Gaza.

Kanalen besøkte Maisa og døtrene hjemme i Lunde for bare noen uker siden, hvor de fortalte om marerittet de hadde opplevd siden krigen brøt ut i oktober i fjor. Da var det også startet en spleis på Facebook som skulle hjelpe til for få familiemedlemmene ut av flyktningleiren i Rafah. Her kom det inn til sammen 116 tusen kroner.

Har familie innestengt i Gaza: – Nå har jeg fått nytt håp

– Må prioritere søsteren min og barna

For å krysse grensa til Egypt, kreves det rundt 50 tusen kroner for hver av de reisende, og først må man søke om tillatelse. Med pengestøtten begynte Maisa å planlegge hvordan hun kunne hjelpe familien. Men det har ikke gått etter planen.

– Det ble ikke slik som jeg hadde håpet på. Planen var at vi skulle få broren min ut først, slik at han kunne ta imot foreldrene våre når de kom over til Egypt. Men dessverre fikk han avslag på utreise av myndighetene. Og foreldrene mine vil ikke la han bli igjen alene. De har bestemt seg for å bli, selv om det ikke er noe igjen av hjemmet deres. Men nå må jeg prioritere søsteren min. Det viktigste er å få ut barna, og det håper jeg vi skal klare for de pengene vi har fått, sier Maisa. Barna til søsteren er på åtte, 14 og 18 år, og alle er nå i flyktningleiren i byen Rafah, som Israel truer med å angripe.

KOMMER: Entertainer Olav Ajer bidrar sammen med trommis Jørgen Tellnes, og saxofonist Olav Tveitan. (Foto privat)

Olav Ajer med band og gjester

Og nå kommer det altså mer hjelp og støtte, etter at gode venner i Lunde har tatt et initiativ. De skriver på Facebook at Maisa og familien har blitt gode venner med mange i bygda, og at de ønsker å gjøre det de kan for å bidra til at familien hennes kan bedre sin livssituasjon.

«– Om det er å bruke pengene til å komme seg ut av Gaza på et tidspunkt, eller om det er for å overleve inne i Gaza eller om det er til å bygge seg opp igjen etter at krigen forhåpentligvis en gang tar slutt.. det må bli opp til familien å avgjøre.», skriver musiker Olav Tveitan som er en av initiativtakerne til arrangementet. Og siden Olav (saxofon) har spilt mye med en annen Olav, med etternavn Ajer (vokal /tangenter), så er også han booket inn, sammen med trommeslager Jørgen Tellnes. I tillegg blir det gjesteopptreden med trubaduren Tony Carey, og alle stiller opp gratis for saken.

INITIATIVTAKERE: Bodil og Olav Tveitan håper konserten kan bidra til å bedre situasjonen for Maisas familie i Gaza. (Arkivfoto/ Foto: James Fountain)

Palestinsk mat

– Vi har kjent familien siden de kom til Lunde, vi har barn på skolen sammen, og vil prøve å hjelpe til med det vi kan for familien som er i en forferdelig situasjon. Og siden vi har erfaring med å arrangere, og er musikere, så tenkte vi hvorfor ikke? Da kan vi bruke søndagen på en meningsfull måte, samtidig som folk får litt kunstnerisk påfyll. Det blir også servert palestinsk mat, forteller Olav Tveitan som sier det blir førstemann til mølla, og folk må melde seg på, av hensyn til maten.

I tillegg til Olav Tveitan, er kona Bodil Tveitan, Lise Bosnes Hegna og Linda Gunnerød medarrangører på Lundevang.