Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Forurenset drikkevann fra Bergeåsen vannverk. Kokepåbud er innført

Det onsdag sendt ut varsel om koking av drikkevann for abonnenter tilknyttet kommunalt vann på Svenseid/Bergeåsen vannverk, opplyser Nome kommune i en pressemelding.

Etter rutinemessige kontroll av vannkvaliteten har Nome kommune fått varsel om funn av koliforme bakterier i drikkevannet fra Bergåsen vannverk. Det innføres derfor kokepåbud, skriver kommunen i pressemeldingen.

Kokepåbud innebærer at alt vann som skal brukes til drikke og eller matlaging må kokes før bruk.

Dette gjør kommunen nå

Kommunen har i tråd med sine rutiner hentet vann fra brønn nr. 2 og denne er nå i bruk. Det er tatt vannprøver direkte fra brønn 2, som er sendt til analyse og det forventes svar tidligst torsdag på denne prøven.

Dette gjør kommunen da vannprøven som inneholder koliforme bakterier er hentet fra brønn 1. Det er derfor svært viktig å avklare om begge vannkildene er forurenset, opplyser Nome kommune.

Det er utført ekstra kloring i høydebassenget, som kan resultere i at vannet kan ha en smak av klor. Dette er gjort, som et ekstra rensetrinn, samt for å få bukt med eventuelle bakterier i selve vanntårnet.

21 husholdninger berørt

Kommunen vil gjennomføre et fast program med nye vannprøver daglig, til to vannprøver viser trygt drikkevann. Når drikkevannet er trygt vil kokepåbud oppheves.

– Nome kommune vil holde abonnenter informert og gi fortløpende tilbakemelding når kokepåbud opphører. Bergeåsen vannverk har få abonnenter, og det er sendt varsel til 21 husholdninger, heter det i pressemeldingen.

Mattilsynet og helsesenter er rutinemessig varslet om hendelsen.