Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Fylkeskommunen melder om at all skoletransport med Farte er stoppet, mandag morgen.
Fylkeskommunen melder om at all skoletransport med Farte er stoppet, mandag morgen.

Skoleskyssen uteblir mandag morgen. Alle skoler i Nome holder stengt for undervisning

Fylkeskommunen har besluttet at det blir hjemmeskole og digital undervisning ved alle de videregående skolene i Telemark mandag. I Nome vil også grunnskolene bli stengt for undervisning.

Bakgrunnen er væromslaget som er meldt i løpet av søndagen som vil føre til svært glatte veier. Dette vil påvirke skoleskyss i hele Telemark, og Farte stopper all skoletransport i fylket mandag.

– Det blir varmegrader og regn i vår region fra søndag kveld. Regn som kommer på kald bakke, vil føre til uvanlig glatte veier og mye overvann, sier fylkessjef Elisabeth Gylder Vingereid i Telemark fylkeskommune.

– Vi vet at en slik beslutning har store konsekvenser. Telemark er et fylke med stor geografisk utstrekning, og det kan være store lokale variasjoner i været. Vi har derfor prøvd å avvente denne beslutningen så lenge det er forsvarlig, men vi ser at værprognosene kommer til å slå an og at vi blir nødt til å innstille skoletransporten i hele fylket, sier Vingereid.

– De rene skolebussrutene og spesialskyss blir innstilt. Det ordinære kollektivtilbudet forsøker vi å opprettholde der det er forsvarlig å kjøre. Vi kan likevel ikke garantere at vi klarer å levere et fullverdig tilbud, sier Geir Aasoldsen, seksjonsleder kollektiv i Telemark fylkeskommune.

Holder alle skolene stengt

Dermed blir det ikke undervisning på Nome videregående, mandag.

Men stoppen i busstransport vil også gå ut over barne- og ungdomsskoleelever.

Oppvekstsjef i Nome kommune Unni Lunde forteller til Kanalen, at det nå er bestemt at alle skolene i Nome holder stengt.

Det ble avgjort i et beredskapsmøte, søndag ettermiddag.

Selv om skolene holder stengt for undervisning, skal alle elever bli kontaktet i løpet av mandag.

– Skolene holder strengt, men lærere vil i løpet av mandag ta kontakt og følger opp alle elever. Det sendes ut informasjon til foresatte og foreldre, via Visma, nå i løpet av ettermiddagen, sier Lunde.

Begrenset i barnehagene, SFO holder åpent for noen

Barnehagene i Nome vil holde åpent mandag.

– Åpningstiden vil være fra 08.30 til 16.30, hvis ikke annen beskjed er gitt. Dette er fordi vi må sikre bemanning. Det vil være færre barn, og færre ansatte på jobb, sier Lunde.

Også skolefritidsorningen SFO, vil holde åpent for elever der foreldre har samfunnskritiske jobber, og ikke kan bli hjemme med barna, får Kanalen vite.

Voksenopplæringen vil være stengt.