Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Kafédriften her på Ribo og ved Lundetunet er foreslått nedlagt, fra kommunens side.
Kafédriften her på Ribo og ved Lundetunet er foreslått nedlagt, fra kommunens side.

RIBO og Lundetunet

Ole Moen, Arvid Høgvoll og Per Bernt Tufte forteller hvorfor de mener det er viktig å opprettholde en kommunal drift av kafétilbudet på Ribo og Lundetunet, i dette leserinnlegget. 

Du leser nå et leserinnlegg. Det uttrykker innsenderens mening.

Vi har igjen fått et budsjettforslag med mulig nedlegging av kafédrifta ved Lundetunet og RIBO. I avisa Kanalen forrige uke ble det presentert mange gode og fornuftige innlegg for å bevare Lundetunet, og som vi selvsagt slutter oss til, da tilsvarende også gjelder for RIBO.

Tilbudet strekker seg langt ut over bare matservering.  Det er en fin møteplass for mange, og flere andre brukere samles der til sine aktiviteter. De er også ”kunder” i kafeen, og vil alle føle et tap om driften av den skulle bli borte. Et forsiktig påslag på prisene må kunne vurderes. Men uansett oppfatter vi et klart og samstemt ønske om videre kommunal kafédrift!
Privat drift har vært nevnt, men da kan vi i verste fall miste frivilligheten – dugnaden. Den bare utvider fellesskapet, og er til god hjelp for mange.

En del av administrasjonens oppgaver er å se på mulige reduksjoner av stigende kostnader. Det er lett å måle i kroner, men det er vanskeligere å måle og dokumentere gevinsten av det som hver enkelt får igjen i form av glede og trivsel. Men den er der!
Politikerne avgjør slike saker i budsjettet ut fra sine politiske programmer med tilhørende sosial profil. Vi tillater oss å peke på at et slikt tilbud også er god eldrepolitikk, og et viktig element i forebyggende helsepolitikk. Vi mener også at tilbudet kan redusere litt av presset på institusjonsplasser, da noen kan bo hjemme lengre.

Det er åpenbart muligheter for flere til å bruke tilbudet. Det gir oss sosialt samvær, noen å snakke med, og har meget god mat til gunstige priser. Det er åpent for alle pensjonister og uføre, og ingen aldersgrenser. Så velkommen skal du være.
På vegne av brukere av RIBO

Ole Moen   Arvid Høgvoll   Per Bernt Tufte