Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Dagavdelingen ved Nome sjukeheim kan bli samlokalisert med dagtilbudet på Ribo. Det gjør ansatte bekymret.
Dagavdelingen ved Nome sjukeheim kan bli samlokalisert med dagtilbudet på Ribo. Det gjør ansatte bekymret.

Konsekvenser for dagtilbudet for hjemmeboende eldre

De ansatte ved dagavdelingen på Nome sjukeheim er bekymret for hvordan tilbudet skal kunne opprettholdes tilfredsstillende ved en samlokalisering. – Vi håper uttalelsen vår blir lest og tatt hensyn til ved budsjettbehandlinga, skriver de i dette innlegget.

Du leser nå et leserinnlegg. Det uttrykker innsenderens mening.

Dagtilbudet foreslås samlokalisert på Ribo, i dagavdelingas lokaler der. Det fjerner et tilbud i Lunde, som er mer midt i kommunen. Geografisk er Ulefoss mer av en utkant. Den logiske plasseringa for et samla dagtilbud er slik sett Lunde. Signalene vi har fått fra dagbrukerne våre, er at de ikke ønsker å bruke dagtilbudet dersom det blir flytta.

Dagtilbudet mister nærheten til kjøkkenet på sjukeheimen som vi har et godt samarbeid med. Dette samarbeidet gir oss fleksibilitet og mulighet til å etterkomme spesielle ønsker og behov på kort varsel.

En del av arbeidet på dagavdelinga består i å ha felles aktiviteter for sjukeheimens beboere. Vi stiller spørsmål ved om dette kan videreføres ved en flytting, og i tilfelle hvordan det er tenkt organisert?

Dagavdelinga avlaster også sjukeheimsavdelingene, særlig bo- og behandlingsavdelinga. Vi har pasienter fra avdelinga som krever mer aktivisering inne hos oss.

Vi forstår at forslaget om samlokalisering på Ribo kan være utløst av behovet for flere ø-hjelpsrom på sjukeheimen, og at dagavdelinga foreslås gjort om til fysioterapirom. Vi vil peke på at kontoret på behandlingsavdelinga lett kan gjøres om til et pasientrom, siden det allerede er bad der. Vi vil også peke på at det store pauserommet i kjelleren tilsynelatende er lite brukt, og kan egne seg utmerka til fysioterapirom. Eventuelt kan dette deles, slik at en del fremdeles kan brukes til pauserom.

Transporten foreslås å legges over på dagtilbudets ansatte. Hvilken grad av sertifisering er påkrevd for å frakte pasienter på daglig basis? Vi to som jobber i Lunde er begge midt i femtiårene og ingen av oss har sertifikat for buss. En av oss er heller ikke trygg på kjøring på vinterføre og tar gjerne buss i stedet for bil når det er glatt.

Ved innkjøp av nytt kjøretøy må det være plass til rullestolpasienter, men kjøretøyet skal også brukes av andre avdelinger. De fleste dagbrukerne er dårlige til beins, og klarer ikke å klatre opp et eller flere trappetrinn. Hvordan skal bruken av kjøretøyet fordeles? Hvem skal ha ansvaret for vedlikeholdet? Hvem skal sørge for reinholdet? Vi har rett som det er inkontinente pasienter, skal vi da selv gjøre rein bilen og kreve overtidsbetaling for det?

Vi håper uttalelsen vår blir lest og tatt hensyn til ved budsjettbehandlinga.

Lunde, 17.november 2023
Tone Cecilie Kornstad