Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

De frivillige på Lundetunet: – Tilbudet må bestå

De frivillige hjelperne ved Lundetunet har sendt brev til alle politiske partier i Nome, i forbindelse med kommunedirektørens forslag om å legge ned kafétilbudet. Her kan du lese hva de skriver.

Du leser nå et leserinnlegg. Det uttrykker innsenderens mening.

Som frivillige hjelpere må vi reagere på kommunedirektørens forslag om å legge ned kafédrifta på Lundetunet.

Denne samlingsplassen for pensjonister er noe av det aller viktigste tilbudet vi har i Lunde. Veldig mange enslige får her en sosial møteplass, har et godt mat-tilbud – noe mange ellers ville slurve med – og ikke minst viser alle en god omsorg for hverandre.

Besøkstallet er høyt av begge kjønn. Aktivitetene i huset er mange – og avsluttes gjerne med en sosial samling i kafeen.

Så vidt vi forstår er underskuddet det snakkes om på ca. kr. 30.000,-, egentlig en dråpe i havet i et stort kommunalt budsjett. Med en moderat økning av matprisene, vil det lett kunne komme i balanse.

Det er bare å se reportasjen fra 30 års jubileet – stappfullt hus – for å forstå hvor populært og kjært dette tilbudet er.

Vi som frivillige bidrar på vår måte, det er viktig å føle seg til nytte, og ikke minst bidrar det til at man holder seg i gang.

Vi håper at dere politikere sørger for videreføring av tilbudet slik det er nå i kommunal regi.

Med hilsen:

På vegne av de frivillige,
Karen Anne Braathen