Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Gir stafettpinnen videre:  Tor Espen Simonsen har jobbet i Kanalen siden 2011 og vært redaktør siden 2012, men nå er det på tide med et skifte, sier han selv. Mangeårig journalist i Kanalen, Hege Dorholt, overtar som redaktør.
Gir stafettpinnen videre: Tor Espen Simonsen har jobbet i Kanalen siden 2011 og vært redaktør siden 2012, men nå er det på tide med et skifte, sier han selv. Mangeårig journalist i Kanalen, Hege Dorholt, overtar som redaktør.

Hege Dorholt overtar som redaktør i Kanalen

Etter 13 år gir Tor Espen Simonsen seg som sjef i Kanalen. – På tide med et skifte, sier han.

 

Hege Dorholt har jobbet som journalist i Kanalen nesten like lenge som Simonsen har vært redaktør, og de to har samarbeidet tett hele veien.

– Vi har vært et team, og det er helt naturlig at det er Hege som tar over når jeg gir meg, sier Simonsen.

Han har allerede kommet et godt stykke inn i sin oppsigelsestid, og når han går ut i ferie 1. juli har han i praksis hatt siste arbeidsdag. I hvert fall som avissjef.

– Det er en fordel at Hege får ansvaret som redaktør så fort som mulig, slik at leserne kan bli vant til at det er en ny leder av avisa. Så kan jeg holde meg litt i bakgrunnen, rydde i arkiver og bistå med eventuell opplæring. Men egentlig vil jeg si at Hege er en «gryteklar» redaktør, sier Simonsen som ikke vil avsløre hva han skal i gang med til høsten.

Han sier likevel litt om hvorfor han har valgt å slutte i Kanalen.

– Jeg kan jo ikke si at jeg slipper yngre krefter til, for jeg og Hege er født på samme år. Men dette handler om motivasjon og at jeg synes det er på tide med et skifte. Jeg har vært med på mye gøy i mange år med Kanalen, og fått til ganske utrolige ting. Avisa hadde et opplag på 1744 abonnenter da jeg kom hit i 2011, og nå i år har vi et opplag på 2203. De siste to årene har vi dessuten vært opplagsvinnere i Vestfold og Telemark og levert gode økonomiske resultater. Det er fint å kunne overlevere noe som går godt, sier den avtroppende redaktøren.

Bioingeniøren skulle bare vikariere i ett par uker

Etter sommeren får Kanalen i tillegg tilført en ny journalist i 100 prosent stilling.

– Vi har funnet en løsning som jeg tror blir veldig bra, men det er litt for tidlig å gå ut med navnet på den nye journalisten som starter hos Kanalen i slutten av august, sier Simonsen.

43 år gamle Hege Dorholt er egentlig utdannet bioingeniør, tobarnsmor og opprinnelig fra Ørlandet. Det var kjærligheten som brakte trønderjenta til Nome – og som gav henne etternavnet Dorholt. Og det var interessen for fotografering som brakte henne inn døra til Kanalen.
10 år senere har alle disse tilfeldighetene ledet fram til at Hege Dorholt er Kanalens nye redaktør.

– Det er med stor ydmykhet og ærefrykt jeg tar over stafettpinnen fra Tor Espen, som har vært en mentor for meg helt siden jeg troppa opp på kontoret hans i 2012. Heldigvis har jeg verdens beste team i ryggen med mine kolleger her i Kanalen, sier den påtroppende redaktøren.
Dorholt forteller at tanken var å gjøre noe annet en liten periode, etter mange år i helsesektoren. Men frilanse-engasjementet ble til fast jobb, og siden har hun blitt værende som journalist i Kanalen.

– Jeg trives utrolig godt med å jobbe i Nome-samfunnet, og som innflytter tror jeg knapt jeg kunne funnet en bedre måte og bli kjent med lokalsamfunnet på. Når jeg nå tar over som redaktør, skal jeg prøve å videreføre det gode arbeidet Simonsen har lagt ned i avisa. Men det føles som enorme sko å fylle, så jeg må nok finne min egen vei, og håper våre lesere gir meg tilliten til det, sier Dorholt.