Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Dette sier politiet om brannen natt til søndag

Politiet sier til Kanalen det nå gjøres flere etterforskingsgrep for å finne brannårsaken, etter at et bolighus brant ned til grunnen på Heisholt natt til søndag.

OPPDATERT: Søndag kveld har det kommet ny informasjon og en person er pågrepet og siktet i denne saken. Det kan du lese om her:

Politiet har pågrepet en person etter brannen

Foreløpig vil ikke politiet si noe om hvilke teorier de jobber ut fra.

- Vi har etterforsket en god del, men kan ikke gå ut med noe nå. Politiet kommer med mer informasjon så snart vi kan, sier Trond Egil Groth ved politiets operasjonssentral til Kanalen.

Ifølge Groth har politiet foretatt ulike etterforskningsgrep gjennom natten og dagen i dag, inkludert flere avhør, blant annet av personene som befant seg i huset og andre vitner.

To personer som befant seg i huset da brannen startet kom seg uskadde ut. Det skal også ha vært disse som varslet brannvesenet. Meldingen om hendelsen er loggført ved halv to-tiden, og huset sto da ikke til å redde.

Det var imidlertid aldri spredningsfare til omkringliggende bygninger.

Men det var på et tidspunkt fare for at varmen kunne skade en trafoboks, og rundt 60 husstander i området var derfor strømløse i en del timer gjennom natten.

Politiet har vært på stedet søndag, og det er ventet branntekniske undersøkelser når brannruinene får kjølt seg ned.

Brannvesenet har vært på Heisholt gjennom hele natten og fram til søndag ettermiddag.

Det er etterforskningsavdelingen ved Grenlands politihus som etterforsker saken.