Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Åpner opp stabburet: Rune og Marie Lia åpner opp stabburet hjemme på prestegården i Lunde. Her kan folk komme for å levere artikler som blir sendt til ukrainske krigsoffer med posten samme dag.
Åpner opp stabburet: Rune og Marie Lia åpner opp stabburet hjemme på prestegården i Lunde. Her kan folk komme for å levere artikler som blir sendt til ukrainske krigsoffer med posten samme dag.
Åpner opp stabburet: Rune og Marie Lia åpner opp stabburet hjemme på prestegården i Lunde. Her kan folk komme for å levere artikler som blir sendt til ukrainske krigsoffer med posten samme dag. Åpner opp stabburet: Rune og Marie Lia åpner opp stabburet hjemme på prestegården i Lunde. Her kan folk komme for å levere artikler som blir sendt til ukrainske krigsoffer med posten samme dag.

I dette stabburet kan du hjelpe ukrainske krigsoffer

Rune Lia og kona Marie har åpnet opp stabburet sitt hjemme på prestegården i Lunde. Her kan folk levere 22 ulike bidrag, som blir sendt med posten samme dag til flyktninger i Ukraina.

Den Notodden-baserte organisasjonen NSFUR (Norwegian Support For Ukrainian Refugees) står bak innsamlingen, der også sokneprest Rune Lia er initiativtaker og leder. Stabburinnsamlingen er en utvidelse av hovedprosjektet som består i å hente krigsrammede flyktninger fra Ukraina.

– Vi har åpnet stabburet vårt hver dag frem til klokken ni på kvelden. Her kan folk bare komme å levere 22 ulike utvalgte ting i plastbokser. Det være seg hermetikk, turmat, batterier med mer. Dette sender vi med posten hver dag, sier Rune før han legger til:

– Dette er en livline til dem som ikke er så heldige å få komme seg til Norge. Vi henter mange med bussene våre, men det er fremdeles stor nød blant dem som er igjen. Andre som ønsker å gjøre det samme, må bare ta kontakt med oss for bistand.

En liste over hva du kan levere på prestegården i Lunde finner du i en faktaboks til denne artikkelen.

Viser sin støtte

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret er også på plass for å vise sin støtte til hjelpeorganisasjonens arbeid.

– Dette er jo bare fantastisk og så enkelt. Jeg tror mange ønsker å hjelpe, men ikke helt vet hvordan. Nå har folk i Nome muligheten og jeg støtter dette viktige arbeidet fullt ut, sier Tveito Lundefaret.

Gir sin fulle støtte: Ordfører i Nome kommune, Bjørg Tveito Lundefaret, synes innsamlingen i Lunde er fantastisk og gir aksjonen sin fulle støtte. Her viser hun frem innsiden av stabburet hvor folk kan levere sine bidrag.

Hentet 568 flyktninger til Norge

Organisasjonen NSFUR, som Rune Lia står bak, har allerede samlet inn 1,5 millioner kroner til transporthjelp av flykninger fra Warszawa i Polen til Norge. Det har foreløpig resultert i at 568 ukrainere har kommet til Norge, og to nye busser setter kurs mot Polen igjen på fredag.

– Det hele startet med å sende busser for å hente flykninger fra det krigsherjede Ukraina. Her bistår 74 frivillige som er til disposisjon for reiser nedover. Det er leger, sykepleiere og annet personell som står sammen for å få dette til. Jeg håper organisasjonen kan vokse utover hele landet, sier sognepresten fra Lunde.

Henter hjem flyktninger: Rune Lia, er initiativtaker og leder for hjelpeorganisasjonen NSFUR. Han sammen med andre frivillige har samlet inn 1,5 millioner kroner og så langt hentet 568 ukrainske flyktninger fra Polen til Norge.

I bussene som blir sendt nedover bringer de også med kjæledyrene til flykningene. De har et eget rom for de firbeinte, som også er preget av lang tid med krig og elendighet.

Kontaktperson for NSFUR (Norwegian Support For Ukrainian Refugees) er Rune Lia. Leveringsadresse for innsamlingspunktet er Prestegårdsveien 60. Kontakttelefon: 90980803 eller nsfur.no

Dette er det behov for:

Følgende 22 bidrag ønskes og er merket med plastbokser i stabburet:

Hermetikk, tørket frukt, nøtteblanding, kjeks, knekkebrød, sjokolade, te, pulverkaffe og kakao, rett i koppen, turmat, hode- og lommelykt, batteridrevet lyslenke, sovepose, liggeunderlag, batterier, varme klær (ull), powerbank, bleier, barnemat (ikke glass), våtservietter, stearinlys, ibux/paracet, dyremat.