Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Skautrolla: Zofia Marianna Korzycka (f.v.), Viktor Larsen, Filip Pedersen, Erlend Nilsen, Kim Andre Johansen, Christian Johansen, Ole Martin Johansen, Nicklas Solberg Borgen og Alexander Johansen.
Skautrolla: Zofia Marianna Korzycka (f.v.), Viktor Larsen, Filip Pedersen, Erlend Nilsen, Kim Andre Johansen, Christian Johansen, Ole Martin Johansen, Nicklas Solberg Borgen og Alexander Johansen.

Skautrolla har inntatt Ulefosshallen. – Tilbudet er for alle

Paintballgruppa til Helgen Idrettslag, som altså går under navnet Skautrolla, slutter aldri å verken overraske eller imponere. Nå har de også inntatt Ulefosshallen.

Paintball har nemlig én ting til felles med både fotball, golf og friidrett: Det er en sommeridrett. Men på vinterstid melder selvsagt abstinensene seg ganske rast, og alternativer innendørs må skaffes til veie.

Annen hver lørdag, helt fram til snøen er borte og utesesongen kan starte, har den lokale painballklubben planlagt et slikt tilbud inne i Ulefosshallen.

Og tilbudet er for alle, forteller Christian Johansen i Skautrolla.

– Vi har dropp-in hele lørdagen.

Aktiviteten åpner klokken 12.00 og varer til 16.00 – eller så lenge det er interesse.

– Vi har hallen hele dagen, sier Johansen.

Anbefaler ikke shorts og t-skjorte

Frivillige fra klubben stiller med instruktører, og det lånes ut både markører («paintball-gevær»), beskyttelsesmasker og baller til de som betaler inngangsbillett.

Men det å snakke om paintball i denne sammenhengen er noe upresist. Når aktiviteten flyttes innendørs spilles det som kalles reball, og da brukes gummikuler istedenfor de vanlige malingsfylte ballene.

– Når det gjelder klær, anbefaler vi jobbebukse og hettegenser. Dette er ikke farlig, men du vil merke ganske godt at du blir truffet hvis du møter opp i shorts og t-skjorte, forteller Johansen.

Utleier krever dessuten at det brukes innesko med hvit såle.

– Det går an å spille i sokkelesten, men vær oppmerksom på at det blir glatt, sier Johansen som selv spilte på ullsokker for 14 dager siden, og melder at han sleit med å holde seg på beina.

En stor gruppe aktive utøvere

Så var det dette med Skautrolla som aldri slutter å imponere da. Paintball er tross alt en liten og ganske smal aktivitet. Men i Nome er den stor.

– Jeg hadde akkurat en opptelling, og vi har nå 30 aktive spillere som skal være med i konkurranse i kommende sesong. Det er en gjeng som spenner fra unge ungdommer til folk oppe i 50-åra, sier Johansen.

I tillegg til de som deltar aktivt i turneringer og mesterskap, har klubben flere medlemmer som nøyer seg med spill ved klubbens anlegg i Helgen – eller altså innendørs i Ulefosshallen.

Sommerstid: Slik kan det se ut når gjengen er i aksjon i skogsområdet rundt Helgen idrettslag i sommerhalvåret. Men de oppblåsbare hindrene som brukes inne i Ulefossallen, er også i bruk på banen som finnes i Helgen.

Klubben har gjennom flere år gjort det skarpt i møte med andre lag i Norge. I 2019 ble dessuten Kim Andre Johansen (da 18 år gammel) tatt ut på landslaget og fikk spille junior-VM.

Noe av suksessoppskriften er ifølge Christian Johansen, at Skautrolla gir et tilbud til de som kanskje ikke har funnet sin plass innen fotball, langrenn og håndball.

– Vi har fotballfolk hos oss også, men vi får fanget opp mange som faller utenfor mer tradisjonelle idretter, sier Johansen.

Nå håper han tilbudet i Ulefosshallen, annenhver lørdag, også kan resulterte i økt rekruttering.

– Vi stiller med instruktører og gir opplæring, så her kan du komme – selv du ikke har gjort dette før, ser Johansen.