Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Slik blir Sirkustomta Aktivitetspark. De ulike aktivitetssonene bindes sammen av universelt utformede stier, som også etter hvert skal belyses (Alle illustrasjoner: Kompan AS).
Slik blir Sirkustomta Aktivitetspark. De ulike aktivitetssonene bindes sammen av universelt utformede stier, som også etter hvert skal belyses (Alle illustrasjoner: Kompan AS). Bilde 1 av 8
Nå kan de presentere de endelige planene for Sirkustomta aktivitetspark. Fra venstre: Morten Oterkil (bygg-lærer Nome vgs.), rektor Arne Grave, avdelingsleder Eirik Jensen, Helge Strand, Elisabeth De Lunde, Frid Berge og bygg-lærer Trygve Nerhus.
Nå kan de presentere de endelige planene for Sirkustomta aktivitetspark. Fra venstre: Morten Oterkil (bygg-lærer Nome vgs.), rektor Arne Grave, avdelingsleder Eirik Jensen, Helge Strand, Elisabeth De Lunde, Frid Berge og bygg-lærer Trygve Nerhus. Bilde 2 av 8
Slik blir Sirkustomta Aktivitetspark (alle illustrasjoner Kompan AS).
Slik blir Sirkustomta Aktivitetspark (alle illustrasjoner Kompan AS). Bilde 3 av 8
Utsnitt av parken som viser hvor paviljongen skal plasseres. Den blir ikke som på denne tegningen. Yrkesskolen tar utgangspunkt i De Lundes skisser og vil konstruere en paviljong. I bakkant ses et lite amfi. Her vil baksiden kunne fungere som en liten akebakke om vinteren.
Utsnitt av parken som viser hvor paviljongen skal plasseres. Den blir ikke som på denne tegningen. Yrkesskolen tar utgangspunkt i De Lundes skisser og vil konstruere en paviljong. I bakkant ses et lite amfi. Her vil baksiden kunne fungere som en liten akebakke om vinteren.Bilde 4 av 8
Parken er delt inn i ulike soner for aktivitet. På lekeplassen blir det mye å finne på for de yngste i befolkningen.
Parken er delt inn i ulike soner for aktivitet. På lekeplassen blir det mye å finne på for de yngste i befolkningen.Bilde 5 av 8
En egen treningssone med ulike apparater for trening med kroppens egenvekt skal på plass.
En egen treningssone med ulike apparater for trening med kroppens egenvekt skal på plass.Bilde 6 av 8
Pumptrack er noe mange unge i Lunde har ønsket seg. Det får de i den nye parken. Her kan det blir mye fart, lek og moro.
Pumptrack er noe mange unge i Lunde har ønsket seg. Det får de i den nye parken. Her kan det blir mye fart, lek og moro. Bilde 7 av 8
Det er lagt opp til flere ulike plasser hvor man kan sette seg ned. Både eldre og unge har ønsket seg en plass å "henge", eller bare slappe av.
Det er lagt opp til flere ulike plasser hvor man kan sette seg ned. Både eldre og unge har ønsket seg en plass å "henge", eller bare slappe av.Bilde 8 av 8

Slik vil Sirkustomta i Lunde se ut sommeren 2023!

 Allerede i sommer skal Sirkustomta Aktivitetspark stå klar. Torsdag kunne løsningsforslaget lanseres og Kanalen presenterer de spreke skissene.

Kontrakt med leverandør er signert, et løsningsforslag for park på Sirkustomta er levert og i løpet av sommeren skal resultatet stå klart.

Her blir det treningsarena, lekeplass, sitteplasser, paviljong og pumptrack.

– Vi gleder oss til sluttresultatet og er trygge på at Sirkustomta aktivitetspark vil gi Lunde sentrum et løft og bidra til at flere kan møtes og være i aktivitet sammen. En møteplass for alle aldersgrupper slik som mange har ønsket seg, sier etatsjef for samfunnsutvikling, Frid Berge.

Nå kan de presentere de endelige planene for Sirkustomta aktivitetspark. Fra venstre: Morten Oterkil (bygg-lærer Nome vgs.), rektor Arne Grave, avdelingsleder Eirik Jensen, Helge Strand, Elisabeth De Lunde, Frid Berge og bygg-lærer Trygve Nerhus.

Mange ønsker blir oppfylt

Torsdag kunne en stolt delegasjon fra Nome kommune, lokalutvalget i Lunde og Nome videregående presentere det endelige løsningsforslaget for Sirkustomta Aktivitetspark.

– Sirkustomta har vært under sterkt press. Det har vært foreslått å bygge ut sjukeheimen på tomta og lokalutvalget har vært helt klare på at, nei! Denne grønne perlen i Lunde må bevares. Derfor startet jobben med å utvikle parken, forteller Berge.

Og det er ikke bare lokalutvalget som har fått mene noe i saken om Sirkustomta. Saken har vært drøftet på skolene i Lunde, hvor de unge har fått kommet med sine ønsker og det har vært avholdt folkemøte i parken.

Til sammen har det kommet inn over 100 innspill fra lokalbefolkningen, før saken ble løftet til politisk behandling.

– Gjennom ekstern finansiering med nesten to millioner kroner fra den lokale sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen, har vi kunnet realisere mange av ønskene, forklarer Berge.

Totalrammen for prosjektet, medregnet spillemidler er på over 2,2 millioner kroner.

Slik blir de ulike delene av parken

Det er Kompan AS som har fått oppdraget med utbygging og leveranse av Sirkustomta aktivitetspark. Følgende elementer vil komme på plass i ulike soner av parken:

Lekeplass:

 • Huskestativ: standard og fugleredesete
 • Klatretårn med sklie -Robinia
 • Jumper -trampoline
 • Vippe –Robinia
 • Supernova karusell -Greenline

Treningsarena:

 • Combi 4 treningsstasjon
 • Slynger i to høyder
 • Hoppesopper
 • Lowerback bench
 • FlexWheel
 • Balance Station

Rekreasjonsområde:

 • Bord
 • Benker
 • Granittblokker

Pumptrack:

Paviljongen realiseres

Det blir og en stor paviljong og et mindre amfi på Sirkustomta, og det er her Nome vgs, kommer inn i bildet.

– Dette ble fort klart da vi var på befaring med tilbyderne, at lokalutvalgets skisse og ønske om paviljong blir for dyr, og ville spist for mye av budsjettet. Men så tok vi kontakt med skolen om et mulig samarbeid, forklarer Frid Berge.

– Det gir en egen motivasjon for våre elever å være med på å lage noe som blir brukt. Det er verdiskapning i noe varig som andre setter pris på, sier avdelingsleder ved Nome vgs, Eirik Jensen.

Nå skal elevene på Bygg, tegne og bygge en paviljong, som blir selve hjertet i den nye parken.

En annen ting som er tatt ut av prosjektet, men likevel skal realiseres er lyssetting.

– Vi skal få til lyssetting av gangstiene og jobber med dette videre. Der er det flere mulige løsninger som vi må se på, forteller Berge.

Helge Strand og Elisabeth De Lunde fra Lunde lokalutvalg er fornøyd med løsningen som nå er lansert for Sirkustomta.

– Stort at det skjer noe

Helge Strand og Elisabeth De Lunde fra Lunde lokalutvalg, har fulgt saken om aktivitetsparken siden starten og gleder seg over løsningsforslaget.

– Jeg synes dette ser veldig bra ut. Vi er også fornøyd med at det er beholdt grønne områder og at det er tatt høyde for å tilrettelegge for arrangement i parken, som Kanalrennet, sier Strand.

– Det er stort at det skjer noe her. Det blir fint med et sted for alle. Dette er et prosjekt som har vært usikkert og nå er det sikret. Det er vi veldig glade for, understreker De Lunde.

Etter planen settes spaden i jorda i løpet av april, og allerede innen sommeren er over skal parken være ferdig.

– Da blir det åpning med pump og prakt, lover etatssjef Berge.