Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Brøytemannskapene_BE MG_7545 – Kopi

Venter krevende føre og vanskelig kjøreforhold. Her er siste beskjed om fylkesveiene for jula

Snø, mildvær, underkjølt regn og ny periode med kulde: Det ventes ugreie kjøreforhold i jula. 

Denne uka det være flere episoder med svært krevende kjøreforhold på fylkesveiene i vårt området. Flere ganger har trafikken stått stille i påvente av strøbil. Dette skjedde mellom Lunde og Bø på mandag, og mellom Lunde og Drangedal på tirsdag.

Torsdag ble det meldt at fylkesveien fra Tyri til Lunde så ut som skøyteis.

Ny runde med mildvær i anmarsj

Ifølge værmelding for romjulen meldes det om varierende temperaturer, snø, sludd og regn. Vekslende temperatur og nedbør kan gi vanskelige kjøreforhold på våre fylkesveier.

Snø og overgang fra kaldt til en mildere værtype kan gi krevende kjøreforhold i julen.

På selve julaften er det meldt kaldt og fint, men allerede første juledag er det meldt snø som trolig vil gå over til regn i løpet av romjulen.

Overgangen til mildvær vet vi av erfaring at kan gi vanskelige kjøreforhold, og mildværet ser ut til å prege siste del av romjulen.

Værmeldingen varierer lokalt og kan gi ulike forhold i Vestfold og Telemark fylke.

– Vi har full beredskap i julen og vil gjøre vårt ytterste for å opprette sikkerheten på fylkesveiene, sier Trong Haugstad, leder for drift og vedlikehold i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– Sammen med entreprenørene våre skal vi være klare til å gjøre det vi kan, men når det snør tett og været endrer seg raskt, vet vi at vi ikke klarer å holde samtlige fylkesveier på det nivået vi ønsker. Det er rett og slett ikke mulig å være over alt hele tiden, legger han til.

– Fytti h…..! Her er det speilblankt. Men er det noe mer ellers? For jeg har kjørt i hele natt

Haugstads klare oppfordring er at alle som ferdes i trafikken bør ta det med ro.

- Kjør etter forholdene, så skal vi i fylkeskommunen gjøre så godt vi kan for at veiene skal være så farbare som mulig, sier Haugstad.