Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Det terpes tekster i Ulefoss revygruppe. 18. november er det klart for premiere av årets revy og innen da skal alt sitte perfekt.
Det terpes tekster i Ulefoss revygruppe. 18. november er det klart for premiere av årets revy og innen da skal alt sitte perfekt.

Denne gjengen har hatt argusøyne over lokalsamfunnet og er klare for å sparke fra seg

Siden 1991 har Ulefoss revygruppe skapt latter med sine karakterer og spark til nabobygder og prominente nomeheringer. Nå er det endelig en ny forestilling på gang.

Vi må helt tilbake til 2018 for å finne den siste Ulefossrevyen. Dermed skulle det være nok av hendelser og stoff og ta av for revygruppa, når de nå syr sammen årets forestilling.

– Det blir godt over 20 innslag, med sanger, sketsjer og monologer, forteller revyleder Monica Juel.

Det er ingen hemmelighet at gjengen følger lokale nyheter tett og finner mye inspirasjon og stoff i Kanalen, og også denne gang vil publikum kjenne igjen temaene som tas opp.

– Det er ikke så lett å velge ut. Det må være litt ferskt og aktuelt, derfor har vi også et åpent nummer for «siste nytt», avslører instruktør Kjetil Haatveit.

Fensfeltet, boring og det grønne skiftet er selvsagt et aktuelt tema også i Ulefossrevyen. Her forsøker en fortvilet ulefossing (Ytterbøe) og stoppe prøveboringer og deponiplaner (fra Therkelsen og Sannerholt).

To debutanter og en gammel ringrev

Det er også noen nye fjes i årets revy. Både i karaktergalleriet og blant de som spiller de ut. Og en gammel ringrev fra Ulefossrevyen er tilbake etter flere års pause.

– Nå er det skikkelig comeback, forteller Sigmunn Ytterbøe.

Han debuterte i revyen i 2002 og var med i mange år, før han tok en pause.

– Nå hadde jeg lyst til å være med igjen og det er et veldig trivelig miljø i gruppa nå, sier han.

To debutanter og en gammel ringrev:
Tom Willy Therkelsen, Kristin Kleppo Grøndalen og Sigmunn Ytterbøe.

Kristin Kleppo Grøndalen er et kjent fjes for mange, som biblioteksjef. Men på revyscenen er hun debutant.

– Jeg har kommet til et vendepunkt i livet, hvor jeg har lyst til å tørre å gjøre noe nytt. Jeg er litt spent, men tror dette blir moro, forteller hun.

Tom Willy Therkelsen er derimot et mer ukjent fjes. Han kommer fra Porsgrunn, men har lenge bodd i Midt-Telemark, før han flyttet til Lunde i  2020.

– Jeg så et innlegg i Kanalen hvor revyen søkte nye folk, og synes det så gøy ut, forteller han.

Therkelsen har ingen erfaring med revy, men har drevet med musikk.

– Du fikk innpass, selv om du bor i Lunde altså?

– Ja, en «adoptivlundehering» var innafor, ler han.

– Vi kapra´n før Dunk-revyen fikk klørne i´n, smetter Ytterbøe inn.

Nederst fra venstre: Tom Willy Therkelsen, Kristoffer Sannerholt og Kjetil Haatveit (innstruktør). Bak fra venstre: Kristin Kleppo Grøndalen, Sigmunn Ytterbøe, Monica Juel (leder) og Jan KåreTraaen (Brums billettservice). I tillegg er også Sondre Traaen og Birte Nesteng med i årets revy, samt flere gode hjelpere i produksjonen.

Skal fylle storsalen fire kvelder på rad

Ulefossrevyen er ikke fremmed for å ønske «fremmede» velkommen. De siste årene har de latt en innflyttet trønder styre skuta.

– Det har gått veldig bra. Monica er dyktig på alle måter og har full kontroll, sier Haatveit, som selv har lang fartstid både i Ulefossrevyen og flere andre revygrupper.

– Det er et teamarbeid og det er det som er så moro, å få det til sammen, slår revyleder Juel fast.

Årets revy har fått den noe kryptiske tittelen «59 grader nord». Nå er det øvingshelger ut oktober og det terpes på tekstene. Kanalen var innom øvingen denne helgen og fikk noen smakebiter. Vi kan avsløre at det blir mange velplasserte spark, både til Lunde, Grenland, rådhuset og markante nome-personligheter.

– De siste årene har vi også valgt å hylle en utvalgt nomehering med en hyllestsang. Det vil vi også gjøre i år. Vi gjør ikke bare narr av folk og det synes jeg er litt fint, sier Haatveit.

Revyen tar sikte på å fylle Storsalen på Samfunnshuset fire kvelder på rad, fra 18. til 21. november.

– Vi har et enestående publikum, som finner veien hver gang, og så er vi utrolig privilegerte som har revyorkesteret på scenen, under stødig ledelse av Øyvind Trondsen, understreker Monica Juel.