Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Linda Thorstensen
Linda Thorstensen

Linda Thorstensen lanseres som Nome APs ordførerkandidat til valget

Nominasjonskomiteen i Nome Arbeiderparti har kommet fram til et enstemmig listeforslag. Her troner Linda Thorstensen på topp.

39 år gamle Thorstensen er fra Ulefoss, jobber til daglig i NAV og er utdannet sosionom. Hun sitter i dag i kommunestyret og er lokallagsleder i partiet.

Som mamma til tre aktive gutter er Linda engasjert både i idrett, musikk og har nå tatt initiativ til å starte ungdomsklubb. Den nye ungdomsklubben på Fredheim åpner dørene i dag (fredag).

Birgitte og Linda starter ungdomsklubb her

Thorstensen har vært blant de heteste kandidatene til å overta topplassen på Nome APs liste etter ordfører Bjørg Tveito Lundefaret som gir seg i 2023. Kanalen skrev om spekulasjonen rundt partiets fremtidige ordførerkandidat i juli. Det kan du lese mer om her. 

- Jeg har forstått at jeg ikke kan redde verden, men jeg kan gjøre en forskjell lokalt, sier Thorstensen om sitt politiske engasjement. 

- Jeg er stolt av at jeg har stilt meg til disposisjon til å være ordførerkandidat for Nome Arbeiderparti. At nominasjonskomiteen har gitt meg den tilliten er jeg både ydmyk og takknemlig for. Nå er det opp til medlemmene. Jeg er motivert og klar, legger hun til.

Gjør comeback etter flere år ute

Willy Dorholt

Willy Dorholt er foreslått som partiets andrekandidat. Også han bor på Ulefoss, men 54-åringen er som mange vil vite opprinnelig fra Lunde. Til daglig jobber han ved Ulefos Jernværk, der han også er hovedtillitsvalgt.

Willy var politisk engasjert i sine yngre dager, i AUF og han har flere perioder i kommunestyret bak seg.

- Vi er glade for at han, etter ei lengre pause, igjen ønsker å engasjere seg i lokalpolitikken, sier nominasjonskomiteens leder Bjørg Tveito Lundefaret.

- Jeg ønsker at barn og unge skal ha en trygg og god oppvekst. Derfor ser jeg viktigheten av at vi lokalt tar kloke klimavalg, sier Dorholt i en kommentar.

Marita Nordskog

Tredjekandidaten på listeforslaget til Nome AP er Marita Nordskog fra Lunde.

Nordskog er 61 år gammel og jobber som bedriftsrådgiver i NAV. Hun er egentlig fra Romsdal, men har bodd i Lunde i mange år og er spesielt opptatt av gode vilkår for lokalt næringsliv, heter det i begrunnelsen fra nominasjonskomiteen.

Sa han skulle gi seg: Ble 4. kandidat

Jostein Rønningen er innstilt som som partiets fjerdekandidat. Han har tidligere vært nevnt som kandidat til topplassen på lista, men har svart at han ikke ønsker gjenvalg. Nå er han likevel å finne blant de øverste navna nominasjonskomiteen ønsker å satse på.

Jostein Rønningen

Jostein bor på Lanna på Ulefoss, og jobber som lærer på Holla ungdomsskole. Rønningen er 56 år, og den med lengst lokalpolitisk erfaring av de fire kandidatene.

- Vi er glade for at han ønsker fortsatt engasjement, og vi vet han vil bidra både med erfaring og kompetanse, sier Lundefaret om Rønningen.

Listeforslaget med de fire toppkandidatene er nå ute på høring i partiorganisasjonen.

Nominasjonsmøtet finner sted 24. november.

SP har toppen klar 

APs største utfordrer i Nome har de siste årene vært Senterpartiet.

Allerede før sommeren lanserte nominasjonskomiteen i Nome SP, Hans Kristian Lahus som sin listetopp. Denne uke ble han formelt valg som ordførerkandidat av partiet:

Nå er det offisielt at Hans Kristian er ordførerkandidat for Nome SP