Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

torsnes fen søveelever fest rydding6
Bilde 1 av 4
torsnes fen søveelever fest rydding3
Bilde 2 av 4
Her er elevene i gang med å rydde bort gammel moro.
Her er elevene i gang med å rydde bort gammel moro. Bilde 3 av 4
torsnes fen søveelever fest rydding
Bilde 4 av 4

Elevene kom og plukket opp knuste flasker etter nattens fest

Torsdagens fest på Torsnes, resulterte i flere knuste glassflasker midt i stien der badegjestene går ned til stranda.

– Ikke bra hvis små unger skal gå her, konstaterte elevene fra Søve som ble beordret ned for å rydde fredag morgen.

Som en ser av bildet lå glasskåret ved starten av stien ned til badeplassen.

Kanalen var nede på friområdet rett før halv ni. Da hadde Nome kommune allerede fått beskjed om flaskeknusingen. Kort tid senere kom to minibusser fra Nome videregående, avdeling Søve, med et 20-talls elever.

En kjapp dugnad fjernet restene etter festen på relativt kort tid.

Flere bemerket at de gjerne gjorde denne innsatsen, men at det likevel er urettferdig når andre har stått for både fest og flaskeknusing.

– Må trå til for å hjelpe

Rektor ved Nome videregående, Arne Grave, sier til Kanalen at det over hode ikke er greit med flaskeknusing.

Etter det Kanalen forstår har elevene på Søve blitt enige om kun å samles på Torsnes annenhver torsdag, og at det da alltid er utpekte personer som passer på, rydder og sørger for at stedet blir etterlatt slik det så ut da festdeltakerne kom.

Slik var det også da Kanalen var innom en av festene i starten av september. Eldre elever gikk da vakt og så til at alle oppførte seg, ryddet opp og ikke kjørte bil ute på grøntområdet.

Rektor Arne Grave.

Denne torsdagen var av en annen karakter, forteller Grave.

– Dette er et nytt fenomen ja, det ser ut til å være de yngste elevene våre som har hatt en «uorganisert» samling. Vi må eskalere hvordan vi jobber inn mot VG1-kullet for å unngå dette, sier han.

Grave peker igjen på at skolen tar sitt ansvar i saken, men at festene ikke er i regi av skolen, ikke foregår på skolens grunn, og at skolen ikke har anledning til å holde elevene igjen på internatet på kveldstid.

– Derfor håper jeg at vi som samfunn kan jobbe bedre sammen for å skape gode alternativer. Det handler om bedre fritidstilbud for internatelevene. Kanskje skulle vi hatt en natteravnordning også. Men da må flere enn vi på skolen bidra, altså både kommunen, politiet og lokale krefter, sier Grave.