Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Nytt torg og ny scene på Ulefoss 2022 (6)

Høringen er i gang og du kan si hva torget bør hete: Her kan du sende inn ditt forslag

Høringen om hvilket navn det nye torget på Ulefoss skal ha er i gang. Kanalen har gjort det superenkelt for deg som ønsker å sende inn ditt forslag.

Nederst i denne artikkelen finner du et enkelt skjema du kan bruke for å svare på den åpne høringen. Der kan du raskt krysse av hva du mener navnet bør være.

Dugnadsgjengen reagerte

De siste dagenes store snakkis blant folk på Ulefoss har uten tvil vært navnestriden rundt torget på Ulefoss.

Den 15. september vedtok et enstemmig Samfunnsutviklingsutvalg (SU-utvalget) at navnet skal være Elna Kabbes torg.

De vraket dermed administrasjonens anbefaling om å gå for Ulefoss torg.

Det tok ikke mange timene før dugnadsgjengen i Vakre Ulefoss reagerte kraftig. De er rett og slett provosert over å ikke bli hørt av politikerne og mener administrasjonens anbefalingen var den beste.

Protesterer: Vakre Ulefoss er tvert uenige med politikerne om navnevalget for torget på Ulefoss. Kall det Ulefoss torg, sier Randi Fjellstad (f.v.), Nils Østensen, Ranveig Moen, Rolf Pettersen, Reidun Tufte og Aud Köller.

For 10-12 år siden var dagens torg i Ulefoss sentrum rett og slett en parkeringsplass.

Snøballen begynte først å rulle da Vakre Ulefoss tok initiativ til å flytte julegrantenning hit, deretter begynte de å jobbe med forskjønning. Det kom på plass blomster, benker, bord og trafikkbegrensende tiltak. Den gulkledde blomstergjengen, var dessuten den sterkeste pådriveren inn mot kommunen for å få bygget om og modernisert torget.

Denne våren sto det ferdig, med nytt trafikkmønster, scene med tak, benker og blomster.

Og de som legger ned hundrevis av dugnadstimer på torget hvert år er klare i sin sak:

– Vi har ikke noe imot at Elna Kabbe hedres. Men det må gjøres på en annen måte. Hun har ingenting med dette torget å gjøre. Vi tror heller ikke at et slik navn blir brukt i dagligtale, og det forteller ikke noe om hvor torget ligger, sa Vakre Ulefoss’ Reidun Tufte til Kanalen nylig.

En pionér: Fylkets første kvinnelige ordfører

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (AP) lanserte i vinter forslaget om Elna Kabbes plass, for å hedre Nome og Telemarks første kvinnelige ordfører.

Elna Kabbe (1913-1985) var ordfører i Nome for Arbeiderpartiet på starten av 1980-tallet

– Elna Kabbe var politisk engasjert i hele sitt liv, og var en forkjemper for kvinners rettigheter både internasjonalt og lokalt. Hun tok nok mange harde kamper både internt og eksternt i det politiske Nome og ble med sin væremåte og kunnskap etter hvert høyt respektert, sa ordfører Bjørg Tveito  Lundefaret (AP) da hun i vinter lanserte sitt navneforslag.

– Elna Kabbe er en av disse, derfor har jeg et ønske om å hedre denne sterke kvinnen ved å gi Ulefoss torg navnet Elna Kabbes plass, la Lundefaret til.

Her sier du din mening om saken og deltar i høringen

Hva mener du torget på Ulefoss bør hete?

Har du et innspill i høringen kan du sende dette inn her. Kanalen sørger for å videreformidle ditt svar til Nome kommune. Fristen for å gi innspill er 16.10.22. Samfunnsutviklingsutvalget vil behandle saken på nytt før jul. Du kan krysse av for ett av forslagene som har vært lansert tidligere, eller du kan skrive ditt eget forslag i tekstboksen nederst.

Navn(Påkrevd)
Kryss av for hvilket navn du mener torget bør ha:
Hvis du ønsker at torget skal ha ett av disse navnene, krysser du av for din favoritt. Trykk deretter send nederst på siden.
Hvis du har et eget forslag kan du skrev dette inn i boksen over. Du kan også komme med en begrunnelse, men det er valgfritt.