Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Redaktør Tor Espen Simonsen og markeds- og abonnementsansvarlig Linn Malén Vefald gleder seg over at Kanalen kan vise til økt opplag og vekst.
Redaktør Tor Espen Simonsen og markeds- og abonnementsansvarlig Linn Malén Vefald gleder seg over at Kanalen kan vise til økt opplag og vekst.

Kanalen er nok en gang en av fylkets opplagsvinnere

Tirsdag ble det presentert nye opplagstall for Medie-Norge og Kanalen kan vise til god vekst. Særlig digitalt øker lokalavisa for Nome kraftig og raskt.

Kanalen har nå et opplag på 2104 mot 1936 på samme tid i fjor. Dette er en økning på 168 abonnenter, noe som er den tredje største veksten i Vestfold og Telemark. Det er kun Telemarksavisa og Porsgrunn Dagblad som kan vise til større vekst i rene tall.

I prosent øker Kanalen desidert mest i fylket.

Markeds- og abonnementsansvarlig i Kanalen, Linn Malén Vefald forklarer de gode tallene.

– Det er den digitale satsingen som forklarer økningen. Nesten hele opplagsveksten kommer denne gang fra en økning i digitale abonnement, sier hun.

Holde tritt med lesernes behov og vaner

Det var på vårparten i 2021 at Kanalen fikk ny nettavis og kunne satse på digitalt innhold og en ny type abonnement.

– Det betyr at Kanalen ikke lenger bare er en ukeavis, som kommer ut hver torsdag. Vi er til stede hele uka på kanalen.no. Når noe skjer er Kanalen på plass og ute med nyheter så fort som mulig, sier Vefald.

Hun sier satsingen har vært en stor og viktig endring for å utvikle avisproduktet og holde tritt med lesernes behov og nye vaner for hvor man søker nyheter fra nærmiljøet.

– Når det er sagt, så står Kanalen fortsatt sterkt som papiravis, og det skal den fortsatt gjøre. De fleste velger å beholde papirutgaven, når de nå samtidig abonnerer på Kanalen.no

Takker leserne

Kanalen-redaktør Tor Espen Simonsen, gleder seg også over tallene.

– Dette er dagen for å takke folk i Nome som leser Kanalen. Det betyr mye for oss at produktet vårt blir tatt godt imot. Og ikke minst må jeg få sende en takk til de ansatte som lager innhold med stor bredde og høy kvalitet til leserne våre flere ganger hver eneste dag, sier Simonsen.

I oppstartsfasen med nettavis, har avisa hatt stort fokus på å hjelpe leserne med nettilgang.

– Det gjør vi fortsatt. Alle med abonnement på Kanalen har tilgang til nettavisa, og man skal ikke være redd for å ta kontakt. Vi hjelper alle med å logge seg inn på pc, mobil og nettbrett. Det er en service vi gjør med glede, forteller Linn.

For å sørge for at den gode veksten i Kanalen skal kunne fortsette mener Vefald at avisa skal fortsette med sitt gode lagarbeid.

– Grunnen til at Kanalen lykkes og kan vise til god vekst er et resultat av flinke journalister, som har fokus på tilstedeværelse i lokalsamfunnet. Det gjør at folk i Nome er trofaste mot lokalavisa. Vi har et godt arbeidsmiljø i Kanalen, der vi jobber sammen for å levere et godt produkt både på papir og nett. Det skal vi fortsette med.

Framgang for flere

Også flere av avisene i våre nabokommuner gjør det bra. Bø blad kan vise til en oppgang fra 2725 til 2746. Vest Telemark blad øker med 100. Drangedalsposten har imidlertid en nedgang i opplaget.

Landslaget for lokalaviser (LLA) forteller at av sine 100 lokalaviser går omtrent halvparten av avisene fram og resten noe tilbake.