Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Julemarkedet på Øvre Verket åpnet lørdag. I år er de fleste utstillerne plassert utendørs. Da er det greit med ei bålpanne og samles rundt for å varme seg.
Julemarkedet på Øvre Verket åpnet lørdag. I år er de fleste utstillerne plassert utendørs. Da er det greit med ei bålpanne og samles rundt for å varme seg.Bilde 1 av 10
På Øvre Verkets julemarked kan man finne både spiselige varer og gaveartikler.
På Øvre Verkets julemarked kan man finne både spiselige varer og gaveartikler. Bilde 2 av 10
I fjor ble julemarkedet avlyst på grunn av koronapandemien. I år er markedet tilbake, og mye av aktiviteten er flyttet utendørs.
I fjor ble julemarkedet avlyst på grunn av koronapandemien. I år er markedet tilbake, og mye av aktiviteten er flyttet utendørs.Bilde 3 av 10
Arbeidertunets gavebutikk er gjort om til julebutikk og bugner av julepynt og gaveartikler.
Arbeidertunets gavebutikk er gjort om til julebutikk og bugner av julepynt og gaveartikler. Bilde 4 av 10
Nils Østensen er et kjent ansikt på julemarkedet. Han er selvsagt på plass i år også med sine flotte kniver, laget for hånd.
Nils Østensen er et kjent ansikt på julemarkedet. Han er selvsagt på plass i år også med sine flotte kniver, laget for hånd. Bilde 5 av 10
Spekepølse er én av matvarene man kan få kjøpt på årets julemarked.
Spekepølse er én av matvarene man kan få kjøpt på årets julemarked. Bilde 6 av 10
Flere utstillere kunne by på julepynt og kranser i år.
Flere utstillere kunne by på julepynt og kranser i år. Bilde 7 av 10
Spiseriet er julepyntet og byr på blant annet rømmegrøt under julemarkedet.
Spiseriet er julepyntet og byr på blant annet rømmegrøt under julemarkedet. Bilde 8 av 10
Wilma og Ben Zweerts byr på nybakt brød og julekaker fra Øvre Verkets egen baksteovn.
Wilma og Ben Zweerts byr på nybakt brød og julekaker fra Øvre Verkets egen baksteovn. Bilde 9 av 10
Både folk og dyr så ut til å kose seg på julemarkedet på lørdag. Markedet fortsetter søndag.
Både folk og dyr så ut til å kose seg på julemarkedet på lørdag. Markedet fortsetter søndag. Bilde 10 av 10

Flyttet markedet ut på tunet

Endelig kunne det arrangeres julemarked på Øvre Verket igjen. Lørdag var markedsbodene flyttet utendørs på tunet. Det skapte en fin ramme rundt arrangementet.

Vanligvis forgår det meste inne i de små røde husene på Øvre Verkets julemarked. I år måtte de påmeldte markedsutstillerne stå ute, for å ivareta smittevern. De var en del færre enn tidligere år, men julestemning klarte de å skape da markedet åpnet på lørdag.

Julemarkedet byr på tradisjonelle varer, som julepynt, honning, håndverk og bakst. Og det var slett ikke tomme hus heller. De faste næringsaktørene på tunet var på plass og holdt gallerier, spisested, antikvariat og butikker åpne.

Julemarkedet fortsetter søndag. Da kommer også Ulefoss musikkorps for å spille julemusikk, og det er meldt litt snø. Et tips er å være tidlig ute, om du ønsker ferske brød fra baksteovnen. Da Kanalen var innom på lørdag ettermiddag var Wilma Zweerts utsolgt for flere varer.

– Nå er det bare noen julekaker igjen. Det har vært bra med folk her, så vi ble utsolgt for brød ganske tidlig. Men i morgen fyrer vi i ovnen på nytt, sa Zweerts til Kanalen på lørdag.