Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Varaordfører Anders Hjelseth og ordfører Bjørg Tveito Lundefaret trenger din hjelp.
Varaordfører Anders Hjelseth og ordfører Bjørg Tveito Lundefaret trenger din hjelp.

Trenger 50 bøssebærere til søndagen: – Kan du hjelpe?

Samfunnet er gjenåpnet etter pandemien og bøssebærerne skal nok en gang gå fra dør til dør og skaffe gaver til årets TV-aksjon. I Nome trenger ordfører og varaordfører hjelp fra lokalbefolkningen.

I øyeblikket mangler de 50 frivillige.

Årets TV-aksjon går til inntekt for Plan Norges arbeid mot barneekteskap.

Ifølge Plan blir én jente giftet bort et sted i verden hvert tredje sekund.

– Gjennom årets TV-aksjon skal vi sammen gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet, sier Plan.

Målet er å hjelpe tre millioner mennesker, for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

– Vi skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud, heter det.

Har 20 så langt
I Nome er målet at alle husstander skal få besøk av en bøssebærer, men da trengs det mange flere frivillige.

Foreløpig er det bare 20 personer som har meldt seg til tjeneste, og for å dekke opp alle rodene bør det helst være 50 til. Dersom du vil engasjere deg, kan du kontakte enten med Bjørg Tveito Lundefaret (tlf: 913 51 748) eller Anders Hjelseth (913 26 784).

Disse to organiserer innsamlingsaksjonen og fordeler roder i henholdsvis Lunde og Holla.

Du kan også registrerer deg på nett ved å gå til siden www.blimed.no

TV-aksjonen går av stabelen førstkommende søndag, og selve innsamlingen pågår mellom klokken 15.00 og 17.00. Det er oppmøte hos Sparebank1s filialer i Lunde og på Ulefoss.