Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Jostein Rønningen
Jostein Rønningen

Nå har valglokalene åpnet i Nome

Dette er den store dagen for de som ikke allerede har forhåndsstemt. Mandag klokken 10 åpnet to av kommunens store valglokaler.

Kanalen var innom Ulefoss Samfunnshus, vel en halv time før dørene ble åpnet for borgerne. Etter klokken 10.00 er det nemlig strengt forbudt å ta bilder inne i selve lokalet.

Her kan du se åpningstider på valgdagen i Nome:

– Lundetunet i Lunde: kl. 10-20
– Ulefoss samfunnshus: kl. 10-20
– Svenseid barnehage: kl. 15-20
– Helgen grendehus: kl. 15-20

Husk at du kan stemme på alle disse stedene, uavhengig av hvor i kommunen du bor, og det eneste du trenger er legitimasjon. Sekretariatet oppfordrer likevel alle til å ta med seg sitt eget valgkort, ettersom det vil gjøre det enklere å finne deg i manntallet.

Jostein Rønningen minner om at velgerne må huske på smittevern, og at rutinene inne i stemmelokalene er litt annerledes i år på grunn av pandemien. Nede på Ulefoss er det blant annet slik at du sluses ut bakdøra når du skal ut igjen.

En håndfull har stemt hjemme
På grunn av koronautbruddet ved Lunde 10-årige skole i går, ble det krøll for enkelte velgere.

Sekretær for valgstyret, Pål Vik, forteller at han har fått telefon fra en håndfull personer som er rammet av utbruddet.

De som er isolert eller i karantene på grunn av covid-19 får ikke møte opp i valglokalet og må gjøre sin borgerplikt i eget hus. Men fristen for dette gikk ut klokken 10.00 i dag. Da hadde Vik fått henvendelser fra en liten håndfull personer som får stemme fra eget hjem.

Omtrent til vanlig tid
Vik regner med at opptellingen i Nome er ferdig på omtrent samme tid som tidligere, men tør ikke tippe noe klokkeslett.

Hele 32,4 prosent av de stemmeberettigede i Nome har benyttet muligheten til å delta i forhåndsvalget, og det ventes derfor litt mindre «trykk» rundt urnene i dag. Men tidligere har det vært mulig å avlegge stemme også på søndager, så Vik regner med at tellejobben blir omtrent som før.

Kanalen legger ut valgresultatet fra Nome så raskt det er klart. Stemmelokalene stenger klokken 20.00 og opptellingen bruker vanligvis å være klar i god tid før midnatt.