Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

Korona vaksinering_vaksineglass_HD_bilde2_nettskalert

Snart får også Nomes 12- til 15-åringer vaksine

Nå gjøres det klart for at også de yngre ned til 12 år, skal få tilbud om koronavaksine i Nome. 

Nome kommune er i gang med å planlegge vaksinering av ungdom i alderen 12-15 år.

Vaksinen er bestilt, og denne aldersgruppen skal vaksineres på Ribo og Lundetunet, etter skoletid. Dette er for at foreldre skal kunne følge med. Foreldre vil derfor få beskjed om å bestille time til sine barn, om kort tid.

Én dose
Det er regjeringen som har bestemt at også de ned til 12 år skal få tilbud om koronavaksinasjon.

– Smitte blant barn og ungdom er økende, og ungdom har mange sosiale kontakter. Når mange smittes, vil også noen flere risikere å bli innlagt på sykehus. Dette kan også føre til at noen får den sjeldne og alvorlige komplikasjonen MIS-C, som er en betennelsestilstand som kan oppstå hos enkelte to til seks uker etter koronainfeksjon, har direktør for FHI, Camilla Stoltenberg, uttalt.

Vaksinasjon for denne gruppen skal i første omgang bestå av én dose.

Får ikke Moderna
I aldersgruppen 16 og 17 år, har mange allerede mottatt tid til vaksinering. Men fredag ble det klart at denne gruppen må vente til 21. september før de kan komme i gang. Årsaken er at Nome denne og neste uke, utelukkende mottar Moderna-vaksiner.

Siden helsemyndighetene har bestemt at alle under 18 år kun skal få Pfizer/Comirnaty, må ungdommen vente. Det betyr også at det vil ta litt tid før 12-15-åringene kommer i gang. Men vaksiner til denne aldersgruppen er altså bestilt, og planleggingen er i gang.