Opplagsvinner i Vestfold og Telemark!

På hjul, til vanns og til beins: I morgen, lørdag, er det igjen klart for Lunde Triathlon. Sluseparken er start- og målområde for alle øvelser.
På hjul, til vanns og til beins: I morgen, lørdag, er det igjen klart for Lunde Triathlon. Sluseparken er start- og målområde for alle øvelser.

Lørdag braker det løs i Sluseparken igjen

Sluseparken er som vanlig hjertet for arrangementet, når Lunde Triathlon går av stabelen førstkommende lørdag. Her er blir det start og målgang for både svømming, løping og sykling.

Det skal konkurreres i både voksen-, ungdoms- og juniorklasser samt lag. Både rene dame- og herrelag og mikslag kan delta i lagkonkurransene. Det blir også minitriathlon for de yngste, og her melder man seg bare på ved oppmøte, lørdag.

Siste svømmetrening i kveld
Senior- og junior konkurransen består av 500 meter svømming i Telemarkskanalen, 22 kilometer på sykkel rundt Flåbygd og fem kilometers løp i sentrumsområdet. Alle øvelser for de aller yngste foregår i og rundt Sluseparken. Som tidligere år har Lunde Triathlon hatt svømmetrening i kanalen de siste torsdagene. Siste mulighet for å teste svømmetraseen før konkurransen er i kveld, melder arrangøren. Vanntemperaturen skal fortsatt holde cirka 18 grader i området.

Ingen premieseremoni
Det er i år, åttende gang konkurransen avholdes. Grunnet koronasituasjonen er det også i år noen begrensninger. Blant annet er det satt et tak på antall deltagere og det blir ikke mat- og drikkestasjoner. Det blir premieutdeling men ingen seremoni.

NB: I Kanalens papiravis sto det feilaktig at det ikke blir premieutdeling. Det riktige er altså at det blir premier, bare ingen seremoni.